Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΜΕ ΑΡΩΜΑ “MADE IN USA”


Δεν γνωρίζαμε ότι για να επιλεγεί κάποιος για την θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) θα πρέπει να “τυγχάνει εκτίμησης και στο εξωτερικό σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται”! Αυτό ακριβώς αναφέρει η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση για τον διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέων στην θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, μία θέση την οποία σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είχε κατοχυρωθεί σε αυτόν από τις πρώτες ακόμη ημέρες που πήρε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με διαρροές μάλιστα, κυβερνητικών παραγόντων, ο Κοντολέων επελέγη γιατί έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ο Παναγιώτης Κοντολέων ήταν διευθυντικό στέλεχος της γνωστής εταιρείας security “Group Four”, η οποία  “όλως τυχαίως” έχει την φύλαξη της Αμερικανικής Πρεσβείας… Από διευθυντής λοιπόν αυτών που φύλαγαν την Πρεσβεία των ΗΠΑ, διορίστηκε από τον Μητσοτάκη διοικητής της ΕΥΠ, η οποία παλαιότερα ονομαζότανε ΚΥΠ και η οποία είχε ιδρυθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, και ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος είχε και αυτός κολλήσει πολλά ένσημα στις ΗΠΑ όπου ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής…
Είναι λογικό τώρα να είναι διοικητής μιας τόσο εθνικά ευαίσθητης υπηρεσίας όπως η ΕΥΠ κάποιος με καλές σχέσεις με μία μεγάλη δύναμη; Φαίνεται πως είναι αν η χώρα για την οποία ομιλούμε είναι στην πραγματικότητα προτεκτοράτο!