Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η ΕΥΠ, η κυβέρνηση της “αριστείας” και η Αμερικανική Πρεσβεία


Ένταση επικράτησε στη Βουλή για τη ρύθμιση που αλλάζει τα τυπικά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση της «Αριστείας» είναι απόλυτα εκτεθειμένη, χρησιμοποιώντας τακτικές ΣΥΡΙΖΑ και έτσι με χοντροκομμένο τρόπο εισάγαγε τροπολογία για τα απαιτούμενα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα διπλώματα οδήγησης!
Στην συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Γιώργος Γεραπετρίτης εξηγώντας ότι στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα. Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά δεν βλέπουμε καμία σοβαρότητα! Απευθυνόμενος δε στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ούτε ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ είχε τα προσόντα. Το γνωρίζετε; Ο προηγούμενος, ο κ. Ρουμπάτης δεν είχε ισότιμο ή αναγνωρισμένο πτυχίο. Η τότε αντιπολίτευση δεν αμφισβήτησε το στοιχείο αυτό γιατί ο κανόνας της κοινοβουλευτικής ηθικής επιβάλλει να υπάρχει αυτού του είδους η συνεννόηση».
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, και ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος είχε και αυτός κολλήσει πολλά ένσημα στις ΗΠΑ όπου ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής… Είναι λογικό τώρα να είναι διοικητής μιας τόσο εθνικά ευαίσθητης υπηρεσίας όπως η ΕΥΠ κάποιος με καλές σχέσεις με μία μεγάλη δύναμη; Φαίνεται πως είναι αν η χώρα για την οποία ομιλούμε είναι στην πραγματικότητα προτεκτοράτο! 
Επανερχόμενοι στο ζήτημα του τωρινού διοικητή της ΕΥΠ, η κυβέρνηση «διαφάνειας» του Μητσοτάκη με ρύθμιση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άλλαξε τα προσόντα που απαιτούνται από τον διοικητή της ΕΥΠ, εξομοιώνοντας τον πανεπιστημιακό τίτλο με την «δεκαετή εμπειρία» την οποία… κατέχει ο Παναγιώτης Κοντολέων καθώς ήταν διευθυντικό στέλεχος της γνωστής εταιρείας security “Group Four”, η οποία… όλως τυχαίως έχει την φύλαξη της Αμερικανικής Πρεσβείας… Από διευθυντής λοιπόν αυτών που φύλαγαν την Πρεσβεία των ΗΠΑ, διορίστηκε από τον Μητσοτάκη διοικητής της ΕΥΠ, η οποία παλαιότερα ονομαζότανε ΚΥΠ και η οποία είχε ιδρυθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.