Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΝΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ «ΑΣΥΛΟ». ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΟΜΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ;

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για την πολυσυζητημένη κατάργηση του πανεπιστημιακού «ασύλου» -της αναρχίας και της αλητείας-, υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Ακαδημαϊκές ελευθερίες – Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», αναρτήθηκε στο opengov.gr (προς «διαβούλευση»…) και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.
Βέβαια, ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που καταργείται δια νόμου το περιβόητο «άσυλο». Είχε καταργηθεί και τα προηγούμενα χρόνια, με τον νόμο της τότε υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, δεν εφήρμοσε το νόμο ούτε μία φορά ούτε η κυβέρνηση του… σκληρού Σαμαρά. Και θυμόμαστε όλοι τις τραγελαφικές σκηνές, με την Αστυνομία να κυνηγάει τα «προσφυγάκια» που έκαναν παρεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ, αλλά να φτάνει μέχρι την κεντρική πύλη και να μη μπαίνει μέσα, μόλις αυτά έμπαιναν στο «άσυλο» και την πετροβολούσαν!
Οψόμεθα, λοιπόν… 
(ΥΓ): Συνιστούμε δε στα «ακροδεξιά» διαδικτυακά παπαγαλάκια του Μητσοτάκη να μην πανηγυρίζουν προκαταβολικά και γενικά να βαστάνε μικρό καλάθι, γιατί ο κίνδυνος της ξεφτίλας είναι ορατός!

ΠΗΓΗ