Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ;



Το θυμάστε το περιβόητο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την υιοθεσία, που μεταξύ άλλων έδινε τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς; Το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, είχε ψηφιστεί τότε όχι μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από πολλούς βουλευτές της Νουδούλας. Μεταξύ αυτών και της Νίκης Κεραμέως.
Μάλιστα, η λεγάμενη είχε εξηγήσει υπερηφάνως την ψήφο της αυτή, σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα, λέγοντας τα εξής:
Ερώτηση δημοσιογράφου: «Τι σας οδήγησε στο να υπερψηφίσετε το περιβόητο άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Απάντηση Κεραμέως: «… Θεώρησα λοιπόν ότι έχουμε ως Πολιτεία χρέος να εξασφαλίσουμε σε κάθε παιδί το δικαίωμα να ζήσει, το δικαίωμα να μεγαλώσει σε ένα σπιτικό, με γονείς που θα το φροντίζουν και θα το αγαπούν.
Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας μας, οι οποίες ελέγχουν την καταλληλότητα όλων των υποψήφιων αναδόχων γονέων -ετερόφυλων ή ομόφυλων-, ότι θα φροντίσουν τα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν με γονείς που θα τους προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξή τους.
Επιπλέον, σε επιστημονικό επίπεδο, σοβαρές εγχώριες και διεθνείς επιστημονικές και εμπειρικές μελέτες καταλήγουν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών, στην κοινωνική τους προσαρμογή, ούτε και στην ανάπτυξη της ταυτότητας του φύλου τους. Και σε νομικό επίπεδο, ο εκ των προτέρων αποκλεισμός ενός υποψηφίου από τη διαδικασία αναδοχής -αποκλειστικά και μόνο λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού θα ήταν αντίθετος προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με το οποίο έχουμε υποχρέωση να συμμορφωνόμαστε. 
Αυτή διάλεξε ο μασκαράς Μητσοτάκης για το ευαίσθητο υπουργείο Παιδείας και μάλιστα, η υπουργοποίησή της στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε προαναγγελθεί από τα ΜΜΕ ΠΡΙΝ από τις εκλογές! Με τέτοια «δασκάλα» που θα κάτσουν τα παιδιά μας, τέτοια «γράμματα» θα μάθουν! Τυχαίο; Δε νομίζω!