Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;


Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Μια σύντομη περιήγηση στα ειδησεογραφικά μέσα του διαδικτύου ή στις στήλες του έντυπου Τύπου αρκεί για να αντιληφθεί ο μέσος αναγνώστης ότι ένα από τα αγαπημένα θέματα του εγχώριου δημοσιογραφικού κατεστημένου είναι αυτό με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία.
Βασικά, περισσότερα θέματα μπορεί να βρει κάποιος για τους Ιταλούς και τη κυβέρνηση τους παρά για την αντίστοιχη οποιασδήποτε άλλης χώρας. Δεδομένων των συνθηκών και έχοντας υπόψη ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί σήμερα την Ελλάδα (αλλά και διαχρονικά) είναι η Τουρκία, θα περίμενε κανείς να βρει διαθέσιμες δεκάδες αναλύσεις για την διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης εκεί. Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Μήπως τελικά το εγχώριο κατεστημένο εστιάζει την προσοχή του στην Ιταλία λόγω του Σαλβίνι και των πολιτικών του οι οποίες τον βρίσκουν κάθετα αντίθετο; Μήπως οι παραπλανητικοί τίτλοι και τα ειρωνικά επίθετα που συνοδεύουν τον λαοφιλή Ιταλό πολιτικό στοχεύουν στην διαστρέβλωση της εικόνας του και στην υποβάθμιση του έργου του, λόγω της στάσης που κρατάει απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης;
Ας το πάρουν απόφαση πως υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στην πολιτική οι οποίοι θέλουν να υπηρετήσουν το λαϊκό συμφέρον και όχι αυτά που υπαγορεύει ο ψευτοανθρωπισμός των μισθοφόρων αντιρατσιστών. Το γεγονός ότι με το κυβερνητικό τους έργο ξεσκεπάζουν την κοροϊδία των ενταύθα απατεώνων που παριστάνουν τους «σκληρούς» με λύσεις τύπου Ζέπελιν είναι κάτι που θα πρέπει προβληματίσει εκείνους που πίστεψαν στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ΝΔ και όχι στις ξεκάθαρες προτάσεις της Χρυσής Αυγής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.