Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΛΒΙΝΙ: ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ «ΕΜΜΟΝΗ» ΜΟΥ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ 80%!


Πληρωμένη απάντηση έδωσε στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε (από το γελοίο Κίνημα των 5 Αστέρων…) ο πατριώτης Σαλβίνι. 
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, σε ανοιχτή επιστολή του, επέκρινε την «εμμονική επικέντρωση» του Σαλβίνι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, «που την περιορίζει στη διατύπωση «κλειστά λιμάνια»».
«Προφανώς, η εμμονή μου χρησίμευσε σε κάτι» σχολίασε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας πως «καταγράφηκε μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% σε διάστημα ενός έτους, μειώσαμε τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, μειώσαμε τον αριθμό των αιτημάτων χορήγησης ασύλου που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Η εξοικονόμηση χρημάτων που δίνονταν για την υποδοχή και φιλοξενία των ξένων βοήθησε στο να προσληφθούν 8.000 άνδρες και γυναίκες στις δυνάμεις επιβολής του νόμου».
Κι έχει απόλυτο δίκιο ο Σαλβίνι, καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών, συνολικά 8.691 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στις ιταλικές ακτές τους τελευταίους 12 μήνες (από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019), ένας αριθμός μειωμένος κατά 80% σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες.
Στα τέλη Ιουλίου, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρίσκονταν στην Ιταλία ανερχόταν σε 105.142, ήτοι μια μείωση 34% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Επιπροσθέτως, τα αιτήματα ασύλου μειώθηκαν κατά 56%. Η δε φιλοξενία τους στοίχισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους 12 μήνες έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων το διάστημα Αυγούστου 2017 και Ιουλίου 2018.
Φανταστείτε τι προόδους έχει να κάνει στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ο Σαλβίνι μετά τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο στην Ιταλία, όταν θα συγκυβερνά πλέον μόνο με τους εθνικιστές!

ΠΗΓΗ