Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Προκλητικοί οι αλβανοί απαγόρευσαν την είσοδο σε Έλληνα, επειδή παρευρέθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα μπαινοβγαίνει ελεύθερα ο οποιοσδήποτε τούρκος (όπως πχ στο μνημόσυνο του Σαδίκ), στην Βόρειο Ήπειρο οι αλβανοί απαγορεύουν την είσοδο σε Έλληνες που παραβρεθήκαν στην κηδεία του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα! Συγκεκριμένα, έκριναν «ανεπιθύμητο», χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση, τον Έλληνα κοινωνιολόγο Κώστα Δημητρόπουλο, απαγορεύοντας του να εισέλθει στην Αλβανία έπειτα από έλεγχο που του έκαναν στην Κακαβιά. Σημειώνεται πως ο κ. Δημητρόπουλος πήγαινε στο χωριό της γυναίκας του, στη Χειμάρρα, με τα παιδιά του για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Και, παρά το ότι ο ίδιος ζήτησε την αιτιολόγηση αυτής της επίσημης άρνησης εισόδου, από τις αλβανικές Αρχές, δεν του δόθηκε καμία εξήγηση. Στο σχετικό έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων» που του επιδόθηκε αναφέρεται πως «θεωρείται απειλή για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια, τη δημόσια υγεία ή τις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση εισόδου συνδέεται με την συμμετοχή του κ. Δημητρόπουλου στην κηδεία του Κώστα Κατσίφα. Και δεν είναι το μόνο περιστατικό, μια και την ίδια αντιμετώπιση είχαν και άλλοι Ελλαδίτες, οι οποίοι πήγαν στις 8 Νοεμβρίου 2018 στις Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, καθώς τα γεγονότα και οι συγκρίσεις μιλάνε από μόνα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ