Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Καταργείται με τροπολογία Βρούτση, η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν την απόλυση!


Όλοι γνωρίζουν, πως η υποχρέωση αυτή της εργοδοσίας, ήταν λίγο-πολύ τυπική. Δεν είχε ουσιαστικό βάρος. Δεν αποτελούσε δηλαδή ασφαλιστική δικλείδα για κάποιον εργαζόμενο αυτή η διάταξη. Άρα γιατί να είναι μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί ο έμπειρος επί των εργασιακών Βρούτσης, το περνάει στα γρήγορα, σαν τροπολογία;
Γιατί όσες προβιές και να φορέσει ο λύκος, πρόβατο δεν γίνεται! Η φιλελεύθερη πολιτική που θα εισαγάγει η Νέα Δημοκρατία στην οικονομία και ειδικότερα στα εργασιακά, είναι αντιλαϊκή και αντεργατική. Να μην ξεχνάμε πως, την μεγάλη σφαγή για τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις και την οικονομία, την έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία ο Μητσοτάκης ήταν υπουργός.
Τα ίδια θα συμβούν και τώρα. Η φιλελεύθερη οικονομία ως μοντέλο, αποτυγχάνει παγκοσμίως να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία στα εργασιακά αλλά και ουσιαστική ανάπτυξη όπου εφαρμόζεται. Αυξάνει κέρδη για πολυεθνικές και διεθνές κεφάλαιο και συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα και τον οικονομικό ορίζοντα των λαών.
Η τροπολογία Βρούτση, είναι μόνον η αρχή. Έρχονται σκληρές ημέρες για την οικονομία.