Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Οι Εθνικιστές, οι καιροσκόποι και οι αγώνες για την Μακεδονία μας


Μιχάλης Ιγνατίου για την Μακεδονία και την Χρυσή Αυγή
Σε άρθρο του στο “ΕΘΝΟΣ”, που πλέον δεν κυκλοφορεί ως εφημερίδα, αλλά υπάρχει σαν ιστότοπος στο διαδίκτυο εκ των ΗΠΑ, όπου κατοικοεδρεύει ο γνωστός υβριστής και συκοφάντης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε τα παρακάτω:
“Για το Σκοπιανό, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε ανεπιφύλακτα εναντίον της Συμφωνίας των Σκοπίων και ταυτίστηκε με το «κίνημα» που μερικοί ισχυρίστηκαν ότι άγγιξε τα όρια του εθνικισμού … Δεν ήταν εθνικιστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία, και αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Διότι, αν οι διαμαρτυρόμενοι για τη Μακεδονία ήταν εθνικιστές, η ναζιστική Χρυσή Αυγή δεν θα καταποντιζόταν.”
Πράγματι έχει δίκιο ο Μιχάλης Ιγνατίου. Δεν ήταν εθνικιστές όσοι παρίσταναν τους “μακεδονομάχους” στα συλλαλητήρια. Οι περισσότεροι ήταν απλός λαός, ο οποίος όμως παρασύρθηκε από τις ψευδολογίες και την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας ότι ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Εάν ήταν Εθνικιστές θα γνώριζαν ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του είχε πει ότι θα αποδεχθεί την συμφωνία των Πρεσπών εάν γίνει πρωθυπουργός. 
Πράγματι, εάν ήταν αληθινοί Εθνικιστές όλοι αυτοί που συνέρρεαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, τότε δεν θα έδιναν 40% στον Μητσοτάκη και 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Εάν ήταν Εθνικιστές αληθινοί και όχι καιροσκόποι και δούλοι του πελατειακού κράτους, όλοι αυτοί που μιλούσαν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, τότε ναι έχει δίκιο ο Μιχάλης Ιγνατίου, θα ψήφιζαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά δεν ψήφισαν γιατί κοιτάξανε την τσέπη τους και όχι την Πατρίδα. Δεν τους κορόιδεψε κανείς, αποδείχθηκαν ανάξιοι των περιστάσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει - δυστυχώς για τον Μιχάλη Ιγνατίου και για όλους τους εθνομηδενιστές δεξιά και αριστερά - ότι δεν υπάρχουν και οι αληθινοί Εθνικιστές.