Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΟΧΙ στην πολιτική του ραγιαδισμού - Απάντηση στην τουρκική απειλή σε Κύπρο και Αιγαίο

Από το κύριο άρθρο της εφημερίδος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα
Ως ρυθμιστής και κεντρικός παράγοντας του ενεργειακού τοπίου στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλει να παρουσιαστεί η Τουρκία και κατόπιν συνεχών προκλήσεων να σύρει την Ελλάδα σε συνομιλίες που θα την οδηγήσουν να αποδεχθεί τις τουρκικές διεκδικήσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Δευτέρα όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την «επίλυση προβλημάτων» στην περιοχή. Οι δηλώσεις του ήταν χαρακτηριστικές του ρόλου που αξιώνει η Τουρκία στην Μεσόγειο: «Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας χάρτη με την υποτιθέμενη Τουρκική ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι την Κρήτη! «Θέλουμε να μοιραστεί ο πλούτος. Σε νομικά θέματα όπως το Δίκαιο της θάλασσας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους πολιτικής μαφίας. Δεν θα λειτουργήσουμε σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα. Η Κύπρος είναι εθνικός μας σκοπός. Το έθνος μας ανοίγει την καρδιά του για να επεκτείνει τις φιλίες του. Αφήστε μας να δουλέψουμε μαζί προς όφελος της περιοχής μας και του λαού μας. Συνεπώς το μήνυμα μας σε όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή είναι ένα: Ακολουθήστε μας στο δρόμο της συνεργασίας, όλοι θα κερδίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Την ίδια ώρα είχαμε περισσότερες από 50 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου ενώ οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούσαν επίσης αποβατική άσκηση στις ακτές του Αιγαίου από κοινού με στρατιωτικές μονάδες του Κατάρ.
Το επιχείρημα των ελλαδικών κυβερνήσεων ότι οι παρανομίες της Τουρκίας στρέφονται και κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, εκτός από αστείο είναι και επικίνδυνο. Η Τουρκία έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και καθόλου δεν ενδιαφέρεται για την «ενταξιακή της προοπτική» στην Ε.Ε. όταν μάλιστα έχει εξασφαλίσει μια ισχυρή συμμαχία με την Ρωσία.
Πλέον στο στόχαστρο βρίσκεται ανοιχτά η περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο! Η πολιτική του ραγιαδισμού πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να δοθεί μια δυναμική εθνική απάντηση στην τουρκική απειλή σε Κύπρο και Αιγαίο.