Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ! Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΜΝΑ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ» – ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ!

Τέσσερις πολιτικές για την ταχτοποίηση των λεγόμενων «ασυνόδευτων προσφυγόπουλων» (ή εκείνων που δηλώνουν «προσφυγόπουλα», παρότι είναι… μαντραχαλάδες), παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης των… εθνικοφρόνων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας από το βήμα του 1ου Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, υπάρχουν καταγεγραμμένοι περίπου 4.800 «ασυνόδευτοι ανήλικοι», στη συντριπτική τους πλειονότητα άνω των 14 ετών και αγόρια, εξήγγειλε δε τα εξής – σας τα μεταφέρουμε με δικά της λόγια, για να μη λέτε ότι δημοσιεύουμε… fake news:
Μέτρο 1ο:
«Από τον Μάρτιο του 2020 το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) αναμένεται να δημιουργήσει τη δεξαμενή 180 επιτρόπων, ουσιαστικά κοινωνικών λειτουργών, που θα βοηθούν τα παιδιά αυτά στις καθημερινές τους ανάγκες, δραστηριότητες και δράσεις, ως προς την επαφή τους με το ελληνικό κράτος (σχολεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες του κράτους). Το τελευταίο δίμηνο έχει αρχίσει η εκ νέου υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία νέων ξενώνων, τόσο από δήμους όσο και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)».
Μέτρο 2ο:
«Έχουμε ξεκινήσει επαφές συστηματικά με ΟΤΑ, ώστε οι ξενώνες να μην «τρέχουν» πια μόνο από ΜΚΟ, αλλά και από τους ΟΤΑ, με όχημα και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες, οι οποίες μπορούν να αντλήσουν πόρους από το ΑΜΙΦ (σ.σ. Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), για να δημιουργήσουν και οι ίδιοι ξενώνες. Πρέπει αυτό να ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά, πρέπει και οι δήμοι ανά την επικράτεια να πάρουν πάνω τους το κομμάτι της κατασκευής και δημιουργίας ξενώνων για παιδιά. Ως το τέλος του 2019 δημοσιεύεται η πρόσκληση του ΑΜΙΦ για τη δημιουργία 500 θέσεων σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, ώστε μέχρι τον Μάιο του 2020 να έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 τέτοιες θέσεις, μέσω του πιλοτικού προγράμματος που «τρέχουν» ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), η Unicef και η Ύπατη Αρμοστεία».
Μέτρο 3ο:
«Σχεδιάζεται η επαναλειτουργία 14 ξενοδοχείων για ανηλίκους, που διαχειρίζεται ο ΔΟΜ. Η εγκατάλειψη της δομής του ξενοδοχείου ήταν πρόωρη και δεδομένων των αυξημένων ροών, είμαστε αναγκασμένοι να το συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε έχω ήδη προβεί σε άμεση επικοινωνία και συναντήσεις τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα με το DigiHome και φαίνεται ότι ατύπως τουλάχιστον έχει εγκριθεί η επέκταση της χρηματοδότησης της δομής των ξενοδοχείων».
Μέτρο 4ο:
«Παρακολουθούμε στενά και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών, για τήρηση του χρονοδιαγράμματος πρόσληψης των 180 επαγγελματιών επιτρόπων μέσω του ΕΚΚΑ. Αυτοί θα επωμισθούν τη μεγάλη ευθύνη της καθοδήγησης και διασφάλισης του βέλτιστου συμφέροντος των ανηλίκων, διαδεχόμενοι το μεταβατικό πρόγραμμα εποπτείας, που τρέχουν αυτή τη στιγμή το υπουργείο, η Υπατη Αρμοστεία και η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση».
Τίποτα μέτρα για τα Ελληνόπουλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπάρχουν ωρε «εθνικόφρονες»;
Μπα, που τέτοια τύχη!