Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Προπαγάνδα και 1821

Και ξαφνικά μας προέκυψε ένας εορτασμός - επέτειος για το 1821. Σε ένα κράτος που ο επικεφαλής της Εκκλησίας βγάζει τον Σταυρό από το στήθος του για να μην προσβάλλει τους ισλαμιστές. Σε ένα κράτος που αν οι Έλληνες σηκώνουν με καμάρι την Ελληνική Σημαία, τους λένε φασίστες, κι αν την σηκώνουν π.χ. Νιγηριανοί τους λένε μπράβο…
Σε ένα κράτος που η κυβέρνηση αποτελείται από «δεξιούς» που θεωρούν ότι κάθε ανθέλληνας έχει δικαίωμα να κάψει την Σημαία. Σε ένα κράτος που οι «δεξιοί» που κυβερνούν απειλούν πως αν δεν δεχτούμε πειθήνια τους μουσουλμάνους, μπορούν να μας τους επιβάλλουν με το ζόρι…
Σε ένα κράτος που τα ελληνόπουλα θεωρούνται τεκμήριο και τα παιδιά των ισλαμιστών, επιδοτούνται με ποικίλους τρόπους… Σε αυτό το ίδιο το κράτος υποτίθεται πως η πολιτεία αισθάνεται την ανάγκη να εορτάσει με ιδιαίτερο τρόπο, την επέτειο του 1821…
Το 1821 ήταν η επιτυχημένη εξέγερση εναντίον του μουσουλμάνου κατακτητή. Είχαν προηγηθεί και πάρα πολλές άλλες. Στην ουσία το Έθνος μας, ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί να ελευθερωθεί.
Το 1821 ως έπος, ως επανάσταση, ως παλιγγενεσία, ως αναβίωση του Ελληνικού κράτους, πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Ατέλειωτες οι εκατόμβες των νεκρών προγόνων, για να διώξουν τον τούρκο από την πατρώα γη.
Και πώς θα το γιορτάσει η πολιτεία; Συστήνοντας μια ειδική επιτροπή, που αποτελείται από ξένους (!), από αριστερούς (!) που πάντα υποβάθμιζαν την εθνεγερσία του 1821, από ιστορικούς αμφιβόλου διαμετρήματος, που τόλμησαν να βγουν κάποτε στο τηλεοπτικό γυαλί και να κατηγορήσουν τον Κολοκοτρώνη για ομοφυλόφιλο… Λες και δεν υπάρχουν άξιοι Έλληνες.
Μια από τα ίδια αυτή η επιτροπή με άλλες του παρελθόντος. Όπως γιορτάσαμε κάποτε τους Olympic Games στην Αθήνα με ένα Ντάτσουν αθίγγανους με καρπούζια κι ένα ρεμπέτικο τραγούδι για πρέζα, έτσι θα «γιορτάσουμε» τώρα τους προγόνους που μας ελευθέρωσαν, προβάλλοντας τους ξένους που ξεψωμίζουν στην Ελλάδα, όπως μάθαμε από την επικεφαλής της επιτροπής, που ήταν και τότε επικεφαλής.
Η επιτροπή σας δεν μας χρειάζεται. Κι αυτό γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε την Επανάσταση και την γιορτάζουμε κάθε μέρα. Πώς; Αρνούμενοι τον λαθρεποικισμό, τιμώντας τον Νικηταρά, υπερασπιζόμενοι την Σημαία. Απαιτώντας από την ηγεσία της Εκκλησίας να μην σκύβει στους μουσουλμάνους. Τιμώντας την Κύπρο και τα Ίμια. Κάνοντας κάθε πρωί τον Σταυρό μας, για τους καθημερινά μαχόμενους με τους τούρκους, αεροπόρους μας.
Εσείς που επιβάλλετε σήμερα την ισλαμοποίηση της πατρίδας, θέλετε να παίξετε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, κοροϊδεύοντας κατά την συνήθη πρακτική σας, τους ψηφοφόρους. Θέλετε με εργαλείο την προπαγάνδα, να παρουσιάσετε την δική σας εκδοχή της επανάστασης. Μια εκδοχή διεθνιστική και πολυπολιτισμική. Μια εκδοχή που αν ίσχυε δεν θα γινόταν ποτέ επανάσταση!  Μια εκδοχή που αν δεχθούμε, δεν θα επαναστατήσουμε ποτέ!
Δεν έχουμε ανάγκη την γιορτή σας, γιατί εμείς οι  Έλληνες μεγαλώσαμε ακλουθώντας  την προτροπή του μεγάλου δάσκαλου Παλαμά: «Μεθύστε με τ’ Αθάνατο κρασί του ‘21»
Μυρμιδόνας