Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η Κομισιόν στέλνει την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραπέμπει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ουγγαρία, με αφορμή την νομοθεσία με το όνομα «Stop Soros» η οποία διώκει ως ποινικό αδίκημα την προσφορά βοήθειας στους αιτούντες άσυλο. Βεβαίως η νομοθεσία είναι πολύ πιο πολύπλοκη, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα της.
Η Κομισιόν, έχει δύο φορές προειδοποιήσει την Ουγγαρία, και όπως λέει σε ανακοίνωσή της, δεν εισακούσθηκε. Σημειώνει δε, ότι η νομοθεσία αυτή, «εμποδίζει το δικαίωμα των αιτούντων άσυλο να συνεργάζονται με μη κυβερνητικές οργανώσεις και να δέχονται βοήθεια από αυτές» και καταγγέλλει «τον παράνομο περιορισμό του δικαιώματος στην παροχή ασύλου».
Βλέπουμε πως, η Κομισιόν, αδιαφορεί για την συντριπτική αποδοχή των πολιτικών αυτών από τον λαό της Ουγγαρίας, αλλά και της Ιταλίας. Ανησυχεί ιδιαίτερα για την κάτω από αυτή την λαική αποδοχή, πιθανή εξάπλωση παρόμοιων πολιτικών και σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Αυστρία και η Πολωνία.
Με δυο λόγια, η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να καταπνίξει την θέληση των λαών και να προωθήσει την εθνοκτόνα πολιτική των διευθυντηρίων των Βρυξελλών.