Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά sites, Τρικαλινοί ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Συγκεκριμένα, πάνω από 30 εκπαιδευτικοί στο Μουσικό σχολείο Τρικάλων, οι οποίοι προσλήφθηκαν τον Απρίλιο, δηλαδή 3 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς του τρέχοντος έτος και η σύμβαση τους έληξε στις 21 Ιουνίου, δεν έχουν λάβει ακόμα τίποτα από την αποζημίωση που τους αναλογεί.E, βέβαια, οι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρέωση να είναι εντάξει στα καθήκοντα τους, το κράτος δεν έχει υποχρέωση να τους πληρώνει στην ώρα τους; Αυτή η σύμβαση που υπογράφουν κατά την πρόσληψη τους δεν έχει καμιά αξία για το κράτος;
Ανάλογη κατάσταση, δυστυχώς, επικρατεί και στους ωρομίσθιους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας(ΣΔΕ). Τα ΣΔΕ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι σχολεία για ενήλικες που δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού αλλά δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο. Αποφοιτώντας λοιπόν παίρνουν απολυτήριο γυμνασίου. Όσον αφορά τους καθηγητές στα ΣΔΕ, υπάρχουν κάποιοι μόνιμοι, κάποιοι αναπληρωτές και αρκετοί ωρομίσθιοι. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε πιστοποιημένους και σε μη πιστοποιημένοι. Η διαφορά στα προσόντα τους έγκειται σε μια πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ και κάποιο σεμινάριο πιθανώς στην εκπαίδευση ενηλίκων. Οι πιστοποιημένοι αμείβονται λίγο παραπάνω για κάθε ώρα που διδάσκουν σε σχέση με τους μη πιστοποιημένους. Τα ΣΔΕ ανήκουν σε έναν κρατικό φορέα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), ο οποίος είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και για την πληρωμή τους. Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ λοιπόν πληρώνει πρώτα τους πιστοποιημένους ωρομίσθιους και έπειτα τους μη πιστοποιημένους. Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για διαφορά μερικών ημερών τη σχολική χρονιά που μας πέρασε. Ενώ οι πιστοποιημένοι έχουν πληρωθεί αρκετές φορές μέσα στο προηγούμενο σχολικό έτος, οι μη πιστοποιημένοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση! Όταν ο εν λόγω φορέας ρωτήθηκε πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί και γιατί έχει αργήσει τόσο η πληρωμή τους, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης μιας υπουργικής απόφασης που είναι απαραίτητη και δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει η πληρωμή. Σε αυτή την κατάσταση συμπεριλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Καρδίτσας. Οι μη πιστοποιημένοι ωρομίσθιοι δηλαδή δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τους πιστοποιημένους; Δεν αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο; Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι στα ΣΔΕ δεν υπάρχουν βιβλία όπως στην τυπική εκπαίδευση(Δημοτικό,Γυμνάσιο, Λύκειο), οπότε όλο το ΄βαρος της προετοιμασίας του μαθήματος πέφτει στους διδάσκοντες. Δεν δικαιούνται λποιόν να πληρώνονται οι μη πιστοποιημένοι ωρομίσθιοι; Και γιατί; Για ένα χαρτί! Για μια υπογραφή ενός υπουργού!
Φυσικά, το κράτος δεν έχει σκεφτεί τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση! Οι ωρομίσθιοι είναι απλήρωτοι! Ακόμα και τα έξοδα μετακίνησης τους τα καλύπτουν οι ίδιοι από την τσέπη τους! Μια παροιμία λέει: "Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται". Και αυτοί που έχουν από την εξουσία από την μεταπολίτευση και μετά σίγουρα είναι "χορτάτοι" και με το παραπάνω μάλιστα. Γόνοι πλούσιων πολιτικών οικογενειών, επαγγελματίες πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους, γραφειοκράτες που δεν νοιάζονται πραγματικά για τον Έλληνα πολίτη αλλά μόνο για τον εαυτό τους.
Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το θέμα; Πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί αυτοί; Στη Χρυσή Αυγή λέμε Πρώτα οι Έλληνες! Είμαστε στο πλευρό του Έλληνα πολίτη! Όταν δεν κοιτάζουν το συμφέρον του ελληνικού λαού, θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Είμαστε μέσα στην κοινωνία και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των Ελλήνων! Δεν είμαστε από πολιτικά "τζάκια" και αυτό είναι τιμή μας! Γιατί μπορούμε να καταλάβουμε τα προβλήματα των απλών Ελλήνων πολιτών!
Υπατία