Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ;

Την Τρίτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά που χτύπησε την Ανατολική Αττική και κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της περισσότερους από εκατό νεκρούς.
Σήμερα, λοιπόν, τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι και ακολούθησε δέηση στον τόπο της τραγωδίας. στην Αργυρά Ακτή.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ήταν ο Χρυσοχοΐδης, που με το γνωστό ύφος του έκανε πομπώδεις δηλώσεις περί «συμμετοχής του πρωθυπουργού στο πένθος των συγγενών και φίλων των θυμάτων», για «τη βούληση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους πληγέντες» και για την πρόθεση της κυβέρνησης να εργαστεί στην κατεύθυνση να μην ζήσει ξανά η Ελλάδα μια ανάλογη τραγωδία». 
Γιατί αλήθεια δεν έπαιρνε μαζί του και τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου του, Τσουβάλα, τον άνθρωπο που ήταν αρχηγός της ΕΛΑΣ τις ημέρες της τραγωδίας και δήλωνε μετά «υπερήφανος» για τους χειρισμούς του, καθώς και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;  Φοβήθηκε πως θα τον λιντσάριζαν οι συγγενείς των θυμάτων;