Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η Ουγγαρία στηρίζει την οικογένεια για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό.

Η είδηση μας έρχεται από την Ουγγαρία, ξέρετε εκείνη την χώρα του «κακού» Ορμπάν, που ο Μητσοτάκης θιγόμενος από την «ακραία» πολιτική του, κίνησε τους μηχανισμούς να εκδιωχθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Η Ουγγρική κυβέρνηση λοιπόν, προχώρησε σε ειδικές ρυθμίσεις και μέτρα για να στηρίξει το δημογραφικό ζήτημα στην Ουγγαρία. Ανάμεσα σε αρκετές υποστηρικτικές ενέργειες για την οικογένεια, η τελευταία ενέργεια ήταν να δίνει σπίτια σε όποιες οικογένειες δεσμεύονται να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά. Το μέτρο έρχεται ως τμήμα ενός μεγάλου οικονομικού πακέτου στήριξης της οικογένειας, που προβλέπει μια πολύ μεγάλη εξαιρετικά χρηματοδότηση  ύψους 10 εκατομμυρίων φιορινιών Ουγγαρίας (HUF) σε όλα τα ζευγάρια που θα συμφωνήσουν να κάνουν τρία παιδιά μέσα σε δέκα χρόνια.
Οι χώρες λοιπόν που αναγνωρίζουν το δημογραφικό ως το σημαντικότερο εθνικό ζήτημα, παίρνουν μέτρα για να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Αντίθετα, οι χώρες σαν την δική μας, που αδιαφορούν επιδεικτικά για τον δημογραφικό μαρασμό, κατηγοριοποιούν τα παιδιά ως τεκμήρια και περνούν μέτρα όχι για την στήριξη, αλλά για την διάλυση της οικογένειας.
Στην Ελλάδα του σήμερα, υπάρχει πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο, ξενόφερτο και ύποπτο, αλλά όχι για την ισχυροποίηση της Ελληνικής οικογενείας.
Χρειάζεται άμεσα, να ληφθούν μέτρα υπέρ της Εθνικής αναγεννήσεως και όχι υπέρ της Εθνικής εξαφανίσεως.
 Τέτοια μέτρα θα λάβει μόνο μια Εθνική κυβέρνηση, κι όχι το συνονθύλευμα των αριστεροδέξιων πολιτικών ρεταλιών, που φορώντας παρωπίδες δεν βλέπει τίποτε περισσότερο, από το καρότο των ξένων συμφερόντων.