Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Σαλβίνι κατά Γερμανίας-Γαλλίας για λαθρομετανάστες

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ Η ΜΑΛΤΑ! ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΤΗΣ ΝΔ
Βερολίνο και Παρίσι δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για την μεταναστευτική πολιτική δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Γάλλο ομόλογό του, Κριστόφ Καστανέρ.
«Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», έγραψε στο Facebook ο Σαλβίνι.
«Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν για τη μεταναστευτική πολιτική αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες, όπως εμείς και η Μάλτα» τόνισε ο ηγέτης της Λέγκα.
Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν την περασμένο Πέμπτη στο Ελσίνκι, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με την γερμανική πρόταση για το θέμα του «μηχανισμού αλληλεγγύης». Αντέδρασαν στην πρόταση μόνο η Ιταλία και η Μάλτα! Η Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Κουμουτσάκου ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ με τον Σαλβίνι.  
Η νέα κρίσιμη για το θέμα συνεδρίαση γίνεται σήμερα Δευτέρα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών από 15 χώρες.