Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Γράφει ο Αντίοχος
Όπως είναι γνωστό, η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι «θέμα τιμής» για την ΝΔ. Τις προηγούμενες ημέρες, εξηγήσαμε πως μπορεί να γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου και να ισχύσει από τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, εφόσον υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών, η οποία θα προβεί σε αναθεώρηση του άρθρου 54 του συντάγματος.
Η πλειοψηφία αυτή των 180 βουλευτών θεωρητικά υπάρχει, καθώς η ΝΔ έχει 158 έδρες και ο φερετζές της κλεφτοπασοκαρίας (ΚΙΝΑΛ) έχει 22 έδρες. Μια πλειοψηφία που διαμορφώθηκε χάρη στο «χειρουργείο» που υπέστη η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς αν η Χ.Α. έμπαινε στη βουλή η ΝΔ θα είχε 154 έδρες. Όμως, υπάρχει και πρακτικά η πλειοψηφία των 180; Πολύ αμφιβάλλω, καθώς η ομάδα Jeffrey «αλληθωρίζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προσβλέποντας σε μελλοντική συνεργασία ή ακόμα και συγχώνευση κι έτσι είναι δύσκολο έως απίθανο να συμπράξει με την ΝΔ, ειδικά σ’ ένα τέτοιο θέμα! Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η ΝΔ χρειάζεται «τσόντα» για την κατάργηση της απλής αναλογικής! Ποια μπορεί να είναι αυτή; Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και κόμμα Βαρουφάκη αποκλείονται εξ’ ορισμού! Οπότε, τι μένει; Το μόρφωμα Βελόπουλου!
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αφενός μεν σταμάτησαν οι κυβερνητικές «διαρροές» προς τα φιλικά ΜΜΕ περί άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου και αφετέρου που ο Βελόπουλος κάνει τα «γλυκά μάτια» στον Μητσοτάκη. Με αποκορύφωμα την θερμή χειραψία των δύο ανδρών, όταν ο πρώτος κατέβαινε από το βήμα της βουλής, μετά την ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις. Μια στημένη χειραψία, που έγινε για να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη για την συνεργασία που θα επακολουθήσει! Και στα πλαίσια αυτά, εμφανίστηκε ο Βελόπουλος στη «γιορτή της δημοκρατίας», μπαίνοντας έτσι και επισήμως στο «συνταγματικό τόξο»!
Βέβαια, τα σχέδια επί χάρτου προέβλεπαν να μη γίνει σύντομα χρήση του μορφώματος Βελόπουλου σε ρόλο δεκανικιού της κυβέρνησης, παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για να απορροφά αυτό και όχι η Χρυσή Αυγή την κυβερνητική φθορά από τα δεξιά, αλλά μάλλον… ατύχησαν οι εμπνευστές των σχεδίων αυτών!

ΠΗΓΗ