Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης στο CNN: “Εγώ περιόρισα την Χρυσή Αυγή”

ΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυτός ήταν που περιόρισε τη Χρυσή Αυγή και βρέθηκε εκτός Βουλής. Η συνέντευξη δόθηκε στον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο Fareed Zakaria.
“Fareed Zakaria: Κερδίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό υπό μια έννοια είναι κατανοητό καθώς οι πολίτες κουράστηκαν από το κόμμα που είχε την εξουσία. Αλλά αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό; 
Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική.”
Με απλά λόγια αυτό που είπε ο Μητσοτάκης ήταν ότι παίζοντας θέατρο στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και παριστάνοντας τους “Μακεδονομάχους” (“ατζέντα πατριωτική”) εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό και κέρδισαν ψήφους από την Χρυσή Αυγή.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΝΑΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ “ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ”.