Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ιδού, το «νέο ήθος» της Νέας Δημοκρατίας !

Ο Γεωργιάδης, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Τραπεζών, προωθεί νομοθετική ρύθμιση για «ποινική ασυλία» τραπεζικών στελεχών, που ασχολούνται με την αναδιάρθρωση δανείων.
Η είδηση κυριαρχεί στο διαδίκτυο και εξαφανίζει την οποιαδήποτε αφελή προσδοκία κάποιων, για νέο πολιτικό ήθος, τώρα που δεν κυβερνά η «πρώτη φορά αριστερά».
Όπως αντιλαμβάνεστε, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα δάνεια των πολιτών, ο «καβγάς γίνεται για το πάπλωμα» των δανείων των κομμάτων. Για την μαγική απαλοιφή των χρεών, όλων εκείνων που διασπάθισαν τα χρήματα του δημοσίου που διαχειρίστηκαν, μασούλησαν τα τεράστια δάνεια που προκλητικά τους χορηγήθηκαν και τώρα που ζόρισε η κατάσταση, ψάχνουν να βρουν σωσίβιο, για εκείνα τα τραπεζικά στελέχη που παραβιάζοντας τους νόμους, τους έδωσαν υπέρογκα ποσά χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις.
Και φυσικά είναι τόσο κυνικοί που δεν το κάνουν, για να βοηθήσουν εκείνους που τους χρύσωσαν αλλά για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να παίρνουν κι άλλα στο μέλλον, αφού δεν θα κινδυνεύουν από τον νόμο, οι συνεργοί τους.
Ένας τεράστιος ιστός, από αδηφάγες πολιτικές αράχνες, με έναν ολόκληρο λαό πιασμένο σαν ανήμπορα έντομα στα βρόχια.
Κι όμως, υπάρχει άλλο ήθος. Κι όμως υπάρχει νέμεση και δικαιοσύνη. Είναι ο δρόμος του Εθνικισμού. Είναι η στήριξη σε εκείνους που φώναξαν κλέφτες τους κλέφτες και προδότες τους προδότες.
Το μόνο που απαιτείται είναι αυτογνωσία.