Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

20 Ιουλίου 2019 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αποφράς ημέρα και η σημερινή με την εισβολή των βάρβάρων Τούρκων στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου το 1974. Αποφράς και η χθεσινή, 19 Ιουλίου που είναι η ημέρα που ο ψευτοεθνάρχης Μακάριος πραγματοποίησε την κατάπτυστη ομιλία του στον ΟΗΕ που κάλεσε στην ουσία τους Τούρκους να κάνουν την εισβολή.
Μερικά χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του δείχνουν το αντεθνικό του μίσος.
1. Αποκαλεί την ΕΟΚΑ Β τρομοκρατική οργάνωση:
"Ο κυπριακός λαός είχε την αίσθηση, εδώ και πολύ καιρό, ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα από την ελληνική χούντα, και η αίσθηση αυτή έγινε ακόμα εντονότερη τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΟΚΑ Β», υποκινούμενη από την Αθήνα, πολλαπλασίασε τις βιαιότητές της."
2. Θεωρεί κίνδυνο την Ελλάδα, τον δε τουρκικό, ασήμαντο:
"Ακολούθως, με επισκέφθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής στην Κύπρο, κατόπιν εντολής της κυβερνήσεώς του, για να μού εξηγήσει, ότι η αριθμητική μείωση των μελών της εθνοφρουράς ή η αποχώρηση των Ελλήνων αξιωματικών θα οδηγούσαν στην εξασθένιση της κυπριακής άμυνας, σε περίπτωση τουρκικού κινδύνου. Αυτό το επιχείρημα, παρόλο που φαινόταν λογικό, δεν ήταν καθόλου πειστικό, διότι γνώριζα, ότι πίσω από αυτό εκρύβοντο άλλα συμφέροντα. Απάντησα ότι, όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό."
3. Ευχαριστεί τους πάντα ανθέλληνες  Βρεττανούς:
"Είμαι ευγνώμων στη βρεττανική κυβέρνηση, που μού χορήγησε ελικόπτερο, το οποίο με μετέφερε από την Πάφο στις βρεττανικές βάσεις, και αεροπλάνο από τις βάσεις στο Λονδίνο, μέσω Μάλτας."
4. Κατηγορεί ως διπρόσωπη την πολιτική της Ελλάδος στις συνομιλίες με την Τουρκία στον ΟΗΕ και στην οποία αποκλειστικά ρίχνει την ευθύνη απενοχοποιώντας την δεύτερη.
"Επί μακρό χρονικό διάστημα διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης για το Κυπριακό, πράγμα που επανειλημμένως έχει απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και την ολομέλεια των Ηνωμένων Εθνών. Ο αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και δύο συνταγματολόγοι από την Ελλάδα και την Τουρκία παρακολούθησαν τις συνομιλίες αυτές. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δύο φορές το χρόνο ανανέωσε τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο, εκφράζοντας κάθε φορά την ελπίδα του για τη σύντομη εξεύρεση λύσεως του προβλήματος. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μέχρι σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες. Πώς μπορούσε, όμως, να υπάρξει πρόοδος, όταν η πολιτική της Αθήνας για την Κύπρο ήταν διπρόσωπη;...
Η διπρόσωπη πολιτική του ελληνικού καθεστώτος ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην πρόοδο των συνομιλιών"
5. Βγάζει χολή κατά των Ελλήνων αξιωματικών:
"Δεν υπήρξε επανάσταση στην Κύπρο, που θα μπορούσε να θεωρηθεί εσωτερική υπόθεση. Υπήρξε εισβολή, που παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται όσο θα υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί στην Κύπρο."
6. Αποκαλεί κακοποιό τον ήρωα Σαμψών και κακοποιά στοιχεία τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ Β.
"Μετά το πραξικόπημα, οι πράκτορες του ελληνικού καθεστώτος στην Κύπρο διόρισαν πρόεδρο έναν πασίγνωστο κακοποιό, το Νίκο Σαμψών, ο οποίος, με τη σειρά του, διόρισε υπουργούς γνωστά κακοποιά στοιχεία και οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης «ΕΟΚΑ Β»."
7. Αποκαλεί ενώπιον όλων των εκπροσώπων του ΟΗΕ τρομοκράτες όσους ήθελαν την ένωση με την Ελλάδα!
"Αν αυτό ήταν αλήθεια, γιατί τότε το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας δημιούργησε και υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΟΚΑ Β», που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και της οποίας τα μέλη αυτοαποκαλούντο «ενωτικοί»; "
8. Εξισώνει τους γηγενείς Έλληνες με τους κατακτητές βαρβάρους
"Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους."
9. Καλεί στην ουσία με προδοτικό τρόπο τους Τούρκους να επέμβουν όπως και φάνηκε στην πορεία
'Καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να κάνει χρήση όλων των τρόπων και μέσων που διαθέτει, ώστε να αποκατασταθούν χωρίς καθυστέρηση η συνταγματική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου."

Είναι απορίας άξιο γιατί οι Τούρκοι αρκέστηκαν στην κατάληψη μόνο της μισής Κύπρου και δεν προχώρησαν στην ολοκληρωτική για να ικανοποιήσουν πλήρως τον ευεργέτη τους.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα αναφέρεται στη "Χούντα των Αθηνών" και θα πλασάρει πάλι το σύνθημα "Δεν ξεχνώ" για την εισβολή των Τούρκων.
Εμείς θα συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε "Δεν ξεχνάμε τους προδότες του Ελληνισμού".

Βασίλειος Γραμματικός