Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Νέα επίθεση προκλητικότητας από την τουρκία.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την «επίθεση φιλίας» που έκανε η νέα κυβέρνηση στην τουρκία. Και η απάντηση των τούρκων ήταν νέες προκλήσεις, με δηλώσεις του Προέδρου της τουρκίας Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο (για τους τούρκους, αποφράδα ημέρα για τους Έλληνες) των 45 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να ξανακάνει το ίδιο βήμα» και επέμεινε ιδιαίτερα να τονίσει ότι όσοι νομίζουν πως ο πλούτος του νησιού ανήκει μόνο στους Κύπριους, «θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».
Η πολιτική της μονόπλευρης «ελληνοτουρκικής φιλίας», χτίστηκε για δεκαετίες από όλα τα κυβερνώντα κόμματα, συνεχίστηκε –με παταγώδη αποτυχία από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τώρα συνεχίζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η τακτική αυτή είναι ολοκληρωτικά αποτυχημένη και εν μέρει υπεύθυνη για την συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα της τουρκίας στο Αιγαίο, κι ενώ η πολιτική των τούρκων να εξελιχθούν σε Μεσογειακή δύναμη, με απειλές και τραμπουκισμούς εξελίσσεται, οι κυβερνώντες εθελοτυφλούν και αδυνατούν να υψώσουν ανάστημα απέναντι στις εντολές των Νατοϊκών, που επίσης προκλητικά αρνούνται να συνετίσουν την «σύμμαχο» τουρκία.
Οι εξελίξεις στα σοβαρά εθνικά θέματα στο Αιγαίο, δυστυχώς προβλέπονται πολύ αρνητικές για την Ελλάδα. Και οι μεταμφιεσμένοι σε δεξιούς και πατριώτες κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας, φαίνονται πολύ λίγοι, για να τις αντιμετωπίσουν.


ΠΗΓΗ