Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δ. Κουκούτσης: “Μόνο οι τράπεζες αυξάνουν τα κέρδη τους εν καιρώ κρίσης” - ΒΙΝΤΕΟ



Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι εν μέσω κρίσης ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας χρωστάει απίστευτα ποσά στην εφορία του, την ίδια στιγμή οι τράπεζες δηλώνουν πως όλα είναι εντάξει και η ελληνική οικονομία προχωράει καλά. Οι μόνες επιχειρήσεις που την περίοδο της κρίσης ανεβάζουν τα κέρδη τους είναι οι τράπεζες.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο το θέμα της ετήσιας ανανέωσης λειτουργίας, αντί να απλοποιείται, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο. Δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την έκδοση και διανομή και άλλα πανελλαδικά ή περιφερειακά τα πανελλαδικά σωματεία ή οργανισμοί, εκτός του ΣΕΤΕ.

Επιπλέον, γίνεται αναγκαστική η εγγραφή στο ΣΕΤΕ κάθε συλλόγου ή ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων μέχρι να διαλυθούν αφού δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα μέλη τους στην αναγκαστική αυτή διαδικασία. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΕΤΕ, πρόκειται για απλώς ένα πρωτοβάθμιο σωματείο του αστικού κώδικα. Με λίγα λόγια, τα όργανα διοίκησης των σωματείων δεν έχουν προκύψει από αρχιαιρεσίες στις οποίες ασφαλίζεται η δημοκρατικότητα της απλής αναλογικής που επιβάλλει ο νόμος.