Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γ. Επιτήδειος: Ανεπάγγελτοι γραφειοκράτες ορίζουν την τύχη της Ευρώπης - ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της οικονομικής στρατηγικής της ΕΕ για το 2020 ο Ευρωβουλευτής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, προέβλεψε την αποτυχία του εξ αιτίας του γεγονότος ότι εστιάζεται μόνο σε οικονομικές παραμέτρους χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα "άνθρωπος".







Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Όπως γίνεται προφανές από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το οικονομικό πρόγραμμα της στρατηγικής της ΕΕ 2020 κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αποτυχία διότι οι λύσεις που προτείνει έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις κοινωνίες όλων σχεδόν των κρατών της ΕΕ.

Η ανεργία των νέων έχει εκτιναχθεί στα ύψη κυρίως στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με έμφαση την πατρίδα μου, την Ελλάδα, ο λαός της οποίας υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας τα οποία της έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων.

Η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής, ο περιορισμός των επενδύσεων, η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, ο περιορισμός των θέσεων εργασίας, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και η ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών από τρίτες χώρες, έχουν δημιουργήσει μία ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη κατάσταση φτώχειας στην άλλοτε ευημερούσα γηραιά ήπειρο.

Αυτό συμβαίνει διότι τα διάφορα μεγαλόπνοα προγράμματα οικονομικής αναπτύξεως συντάσσονται από γραφειοκράτες και ανθρώπους οι οποίοι ελάχιστα έως καθόλου έχουν εργασθεί στην ζωή τους. Για τον λόγο αυτόν εξετάζουν μόνο τις οικονομικές παραμέτρους αδιαφορώντας για τον παράγοντα "άνθρωπος".