Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Λιμένος Πειραιώς: Η Ελληνική Αυγή για την Αττική απαιτεί την άμεση ακύρωση της διαδικασίας - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς τάχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Ελληνικής Αυγής» Περικλής Μουλιανάκης και Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής για την Αττική Περικλής Μουλιανάκης στην τοποθέτησή του όσον αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, αρχικά τόνισε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση της Περιφερειακής αρχής κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, καυτηρίασε το γεγονός ότι κακώς απουσίαζαν από την συζήτηση εκπρόσωποι από τον Δήμο Πειραιά και εργαζόμενοι από τον ΟΛΠ. Τόνισε πως πάγια θέση το κόμματος του είναι ότι η οικονομία μας πρέπει να στραφεί προς έναν εθνικό προσανατολισμό, που σημαίνει ότι ο ΟΛΠ θα πρέπει βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο.

Τόνισε ότι η μεγάλη ζημιά έγινε το 2008, όταν μπήκε η COSCO στο λιμάνι και φτάνουμε στο 2011, όπου διορίστηκαν σύμβουλοι γι αυτό ακριβώς το θέμα και ανακοινώθηκαν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Για εμάς, το ψήφισμα θα έπρεπε να περιέχει 6 βασικά σημεία που είναι τα εξής:

1) Άμεση ακύρωση της διαδικασίας, όχι μόνο ως εθνικά επιζήμια αλλά και αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

2) Παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων σκόπιμα παραβίασαν θεμελιώδεις κανόνες δημοσιότητας και διαφάνειας.    

3) Άμεση απεμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ από την όποια διαχείριση του ΟΛΠ.

4) Εφαρμογή του ειδικού νόμου που προβλέπει ότι ο ΟΛΠ είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται υπό την εποπτεία του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει πάντα να κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου.

5) Να καταργηθεί ο φορέας που ονομάζεται «Ρυθμιστική αρχή λιμένων», που ουσιαστικά θεσπίστηκε ως πολιορκητικός κριός ώστε να αντικαταστήσει τον ΟΛΠ σε θέματα αρχής κράτους.

6) Να συμπαρασταθεί σύσσωμη η Περιφέρεια και όχι μόνο το δήθεν «συνταγματικό τόξο» στην εκδίκαση της προσφυγής στο Σ.τ.Ε. στις 2 Δεκεμβρίου, για την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης.

Τέλος, κατήγγειλε  την διοίκηση του ΟΛΠ και προσωπικά τον κ. Ανωμερίτη, ο οποίος ενώ τόσα χρόνια δίνει διευκολύνσεις στους αριστερούς συνδικαλιστές, δεν έπραξε το ίδιο και για το Σωματείο των Ελλήνων Εθνικιστών και δεν τους παραχώρησε χώρο μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.







O συναγωνιστής Ευάγγελος Μπαρμπούρης τόνισε ότι η Ελληνική Αυγή αντιτίθεται στην πώληση του ΟΛΠ, ενώ σημείωσε ότι καμία πολιτική πρόταση για εθνική στρατηγική δεν ακούστηκε για το μέλλον του λιμανιού πλην της παράταξής του.