Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δραστηριότητες Τοπικών: Νότια Προάστια, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος Συναγωνιστών και υποστηρικτών του Κινήματος, μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Παναγιώταρος Ηλίας, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμης και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Στα κατάμεστα γραφεία και από του βήματος του ομιλητή, την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, όπου όπως είπε "έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ σήμερα, αλλά σε δύο Βουλευτές έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την οικία τους, σε άλλους απαγόρευση συμμετοχής σε ομιλίες, αλλά και προφυλακίσεις στους υπόλοιπους και στον Αρχηγό μας" Συνέχισε την ομιλία του, τονίζοντας το γεγονός πως "η δίωξη της Χρυσής Αυγής, είναι Ιδεολογική και Πολιτική" και αναφέρθηκε στη προφυλάκιση του, επίσης παρευρισκόμενου Βουλευτή, Ματθαιόπουλου, ο οποίος "βρέθηκε στη φυλακή μόνο και μόνο γιατί είναι Χρυσή Αυγή".


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε πως "για τον ίδιο λόγο που βρέθηκε ο Αρτέμης φυλακή, θα έπρεπε να βρεθούμε και εμείς".


Συνέχισε ο συναγωγιστής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος έδωσε και αυτός τις ευχές του αναφέρθηκε στην επιτυχία που έχουν τα γραφεία σε όλη την Ελλάδα και στην αποτυχία των άλλων κομμάτων οπου δεν παρευρίσκονται υποστηρικτές στα γραφεία τους.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις που έχει επισκεφτεί, είπε πως " Οι άνθρωποι που είναι στη Χρυσή Αυγή, δεν είναι εδώ για μια θέση, όπως στα άλλα κόμματα, είναι άτομα σαν εμάς". 

Κλείνοντας έδωσε το μήνυμα πως "πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Υπάρχουν άτομα που βρίσκονται στη φυλακή για αυτό τον αγώνα, υπάρχουν νεκροί. Όλοι μαζί ενωμένοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.


Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους νεκρούς του ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας. Με μια λιτή αλλά γεμάτη Εθνικό παλμό τελετή, η Χρυσή Αυγή τίμησε τους αγωνιστές και αθώους που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους στο Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας, όταν έπεσε και το τελευταίο οχυρό της Χαλκιδικής, οι πόρτες της Κασσάνδρας, στις 14 Νοεμβρίου 1821.


Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014, και αφού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η "επίσημη" τελετή από τους εκπροσώπους του αντισυνταγματικού τόξου, παραβρέθηκαν στο μνημείο που βρίσκεται στην Ποτίδαια Κασσάνδρας Συναγωνιστές της Τ.Ο. Χαλκιδικής καθώς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Συναγωνιστής Μιχάλης Τσακίρης, αποδίδοντας με τον δέοντα τρόπο τιμές προς τους νεκρούς του γένους μας. Ο Συναγωνιστής εξιστόρησε λίαν συντόμως το ιστορικό των μαχών και το επακόλουθο ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας. Τόνισε την ανδρεία που επέδειξαν οι αγωνιστές, που πολεμώντας ηρωικά απάντησαν στα βάρβαρα στίφη των τούρκων όπως πάντα απαντούν οι Έλληνες: «Μολών Λαβέ».



Στεφάνι εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κατέθεσε η συναγωνίστρια Σωτηρία Βλάχου από την Τ.Ο. Χαλκιδικής. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.


Τ.Ο. Κιλκίς: Στην δεξιά φωτογραφία, είναι ο λόγος που οι κάτοικοι του ΣΚΡΑ αλλά και η ηρωίδα δασκάλα, θεωρούσαν αδιανόητο να προσκυνήσουν τους Βούλγαρος του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Το 1913 τους έσφαζαν, το 1940 τους πολεμούσαν σαν συμμάχους των Γερμανών και τώρα τους ήρθαν σαν Δημοκράτες σύμμαχοι των μπολσεβίκων.  Όταν το Γ.Ε.Σ και η Ακαδημία Αθηνών λειτουργούσαν ως θεσμοί.


Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο Παιονίας Κιλκίς καθώς και o Γραμματέας της Ν.Ε Κιλκίς τίμησαν την γενναία δασκάλα. Στην αφήγηση της αιματοβαμμένης ιστορίας της δολοφονίας της Βασιλικής Παπαθανασίου, μοιραία ήταν και η σύγκριση της στάσης της με την κατάσταση και την στάση που κρατάει τώρα η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως άλλωστε έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές για τα περιφερειακά της όργανα. Ο υπεύθυνος της Τ.Ο Παιονίας κατέθεσε στεφάνι ενώ καμία πολιτική – θρησκευτική ή κρατική αρχή δεν έδωσε το παρών. Είναι προφανώς δύσκολο να ανέβεις τόσο ψηλά με τόση υγρασία και κρύο αν δεν είναι προεκλογική περίοδος. Η Χρυσή Αυγή ήταν εκεί και ενημέρωνε τους κατοίκους για τον λόγο της επίσκεψης της, μιας και οι ίδιοι δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν την πρόσφατη ιστορία που εκτυλίχτηκε έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους. 


Ομιλία στα γραφεία Κρύας Βρύσης. Το Σάββατο 15/11/2014, οι Συναγωνιστές της Τ.Ο Πέλλας-Ημαθίας, πιστοί στο ραντεβού τους, παραβρέθηκαν στα γραφεία της Κρύας Βρύσης για την καθιερωμένη ομιλία. Η ομιλία ξεκίνησε με τον Συναγωνιστή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις επανειλημμένες τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, καθώς και στην δουλική στάση της προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά.


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Συναγωνιστής και Γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας Βασίλης Τσιούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα 41 χρόνια ψεμάτων για το πολυτεχνείο και ενημέρωσε τους Συναγωνιστές για τις δράσεις που θα συνεχιστούν αμείωτες. Ακολούθησε διάλογος ανάμεσα στους Συναγωνιστές, κλείνοντας με την υπόσχεση όλων να συνεχίσουν τον Αγώνα τους. Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.