Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δραστηριότητες Τοπικών: Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Κομοτηνή, Ξάνθη

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις του Κινήματος στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και αυτή τη φορά σειρά είχε το ετήσιο παζάρι στον κόμβο Κουβαρά Ξηρομέρου. Διανεμήθηκαν εφημερίδες και έντυπο υλικό του Λαϊκού Συνδέσμου με στόχο τη διάδοση των θέσεων και των προτάσεων της Χρυσής Αυγής. Διαπιστώσαμε φέτος, σε σύγκριση με παλαιότερες χρονιές, ότι οι Έλληνες έμποροι προωθούν ελληνικά προϊόντα και οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμηση τους σε αυτά.



T.O. Ευβοίας: Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προπαρασκευαστικών ενεργειών της Επανάστασης του 1821, με την ίδρυση και τις ενέργειες της Φιλικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας στη Χαλκίδα, από τους συναγωνιστές Γεώργιο Δήμου και Μελέτη Δήμου. Με τη ραγδαία μετατροπή της Πατρίδας μας σε πολυφυλετικό απολυταρχικό κράτος, με τον έντονο ισλαμικό εποικισμό και τα χαράτσια στους υποτελείς, αναβιώνουν στους Έλληνες μνήμες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και η περιγραφή των τότε καταστάσεων έδειχνε σχεδόν επίκαιρη. Οι δυσκολίες που συνάντησαν οι Φιλικοί και οι τρόποι που χρησιμοποίησαν για να τις ξεπεράσουν, ώστε να επιτύχουν την έναρξη μιας συντονισμένης και επιτυχούς Επαναστάσεως κατά των δυναστών, παρουσιάστηκαν από τις ιστορικές πηγές και ενέπνευσαν στους παριστάμενους εύλογους παραλληλισμούς. Στη συζήτηση που ακολούθησε, προσδιορίστηκαν και εκτιμήθηκαν τα ιστορικά διδάγματα.


Τ.Ο. Κομοτηνής: Ομιλία με θέμα το Πολυτεχνείο και το παραμύθι των 41 ετών για την 17 Νοέμβρη. Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου του 2014, φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματός μας, προσήλθαν στα γραφεία της Τ.Ο. Κομοτηνής, με σκοπό, να παρακολουθήσουν την ομιλία, από τον Γραμματέα της Τοπικής συναγωνιστή Νικόλαο Τσουμαρέλη.  Το αντικείμενο της ομιλίας το Πολυτεχνείο και το παραμύθι των 41 ετών για την 17 Νοέμβρη. Ένα παραμύθι που δυστυχώς δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικους. Συνεχίζεται για τέσσερις δεκαετίες και μεγαλώνει γενιές ανθρώπων δίνοντάς τους την εσφαλμένη εντύπωση ότι η εξέγερση των φοιτητών το 1973 ήταν η αιτία να πέσει η «χούντα» των συνταγματαρχών. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ναι, τότε υπήρχε χούντα, δεν κυβερνούσαν την χώρα μας οι «δημοκράτες» που έχουμε σήμερα. Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν φρόντισαν να έχει μόνο ένα δράκο, αλλά πολλούς.


Η κυβέρνηση του 1973 ήταν στην εξουσία για 7 χρόνια, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι  δεν ήταν νόμιμη, πως νόμοι και διεθνής συνθήκες που υπογράφτηκαν εκείνη την θλιβερή επταετία εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα; Η ρομαντική χροιά του παραμυθιού καταρρέει γιατί στο χώρο του πολυτεχνείου δεν υπήρχαν μόνο φοιτητές αλλά, οικοδόμοι, γεωργοί, υπάλληλοι και εργάτες. Γι αυτό άλλωστε ο Κ. Λαλιώτης ένας από τους συντονιστές ζήτησε τη βοήθεια από το ένα και μοναδικό άρμα να ρίξει την πόρτα για να μπορέσουν να βγούνε έξω. Ένα και όχι πολλά τανκς. Ούτε ένας νεκρός στο χώρο του Πολυτεχνείου, άσχετα αν κάποιος έψαχνε να βρει την Ηλένια του, η ίδια η Ιωάννα Τσάτσου, σύζυγος του  Προέδρου της Δημοκρατίας γονυπετής και δακρύζουσα κατέθεσε το πρώτο στεφάνι στο ομορφότερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ. Το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά το πιστοποιεί κατόπιν εντολής τον Σεπτέμβριο του 1974. Κατόπιν η ίδια πιστοποίηση έρχεται από τον Σαμπάνη Υπαρχηγό της Αστυνομίας τον Φεβρουάριο του 1982. 

Επί    πλέον   μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ. Α. Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα βρέθηκε  ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξη, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.


Κλείνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην περιβόητη μαρμάρινη πλάκα ( την οποίαν απεκάλυψε ως Πρωθυπουργός το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου) και η οποία υπάρχει κοντά στην μεγάλη ασώματη κεφαλή, στο χώρο «της θυσίας» στο Πολυτεχνείο, αναγράφονται δεκαοκτώ ονόματα με την μισοσβησμένη, πλην όμως αναγνώσιμη από κοντά, διευκρινιστική περιγραφή, «ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-1944».  (Καμία σχέση βέβαια με τα γεγονότα του  Πολυτεχνείου το Νοεμβρίου 1974). Ο μύθος του Πολυτεχνείου, που συνεχίζει να συντηρείται απ’ όλα, σχεδόν, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να καταρρεύσει και να διδαχθούν επιτέλους τα Ελληνόπουλα την πραγματική ιστορία της Πατρίδας τους. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και η συνάντηση έκλεισε ως είθισται με άπαντες τους παρευρισκομένους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλίες για τους ήρωες Εθνικιστές και τον μύθο του πολυτεχνείου. Άλλη μία τακτική συνάντηση της Τ.Ο. Ξάνθης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου το απόγευμα, με δύο ομιλίες από την συναγωνίστρια Κρυσταλίδου Κόνι αναφορικά με τους δύο ήρωες συναγωνιστές μας, Γιώργο και Μάνο και από τον συναγωνιστή Γεωργακάκη Ιάκωβο για τον μύθο του πολυτεχνείου. Η συναγωνίστρια τόνισε στην ομιλία της, ότι σε μερικές δεκάδες έτη από τώρα, κανείς δεν θα θυμάται το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδος, κατά τα έτη των Μνημονίων. 

Εκείνο που θα επιβιώνει στην εθνική συνείδηση, θα είναι μια κάστα προδοτών που υπέγραψαν την εξαθλίωση και βιολογική εξόντωση του Λαού μας, καθώς και το ξεπούλημα της Ελληνικής μας Πατρίδος.


Θα ζωντανεύει στο νου και στη καρδιά αυτού του Λαού, ο Πολιτικός Αγώνας του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και οι τρομερές θυσίες των Αγωνιστών του, οι εκλεκτότεροι εκ των οποίων θα προσπεράσουν πανάξια την τάξη των θνητών, για να ανέλθουν επάξια σ’ εκείνη των Ηρώων και των Μαρτύρων. Σ’ αυτή την τελευταία, βρίσκονται ήδη δυο εκ των Συντρόφων μας, άσπιλοι, αμόλυντοι κι ανέγγιχτοι από τον εσμό των δειλών και των προσκυνημένων. Αναφέρθηκε επίσης στους ηθικούς αυτουργούς, που κρύβονται πίσω από τα καλυμμένα πρόσωπα των ροπαλοφόρων και των οπλοφόρων χρησίμων ηλιθίων του συστήματος. Οι ‘’επιφανείς’’ με τα κούφια λόγια περί δημοκρατίας και περί ισονομίας, οι αργυραμοιβοί των μαζικών αγώνων, οι τηλεχειριστές της ακατάσχετης συνθηματολογίας, η ψευτοκουλτούρα του εκλαϊκευμένου μαρξισμού και οι κλώσες του χρυσού αυγού της νεοφιλελεύθερης λεηλασίας.

Ο συναγωνιστής Γεωργακάκης τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι όλα  άρχισαν στις 14 Νοεμβρίου, με μια εντελώς απροσδόκητη κατάληψη του Πολυτεχνείου από ελαχίστους φοιτητές, με αφορμή τις αναβολές στρατεύσεως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξαν νεκροί μέσα εις τον χώρο του Πολυτεχνείου, παρά μόνον κάποιοι ολίγοι εκτός αυτού, φονευθέντες ως επί το πλείστον από αδέσποτες σφαίρες και εξοστρακισμούς, από προβοκάτορες που έδρασαν μέσα στην αναμπουμπούλα. 


Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι με τον μύθο του Πολυτεχνείου η αριστερά στέριωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία. Επειδή δε, η αριστερά στερείται αληθινών ηρώων, προβάλει τους ψεύτικους. Όσο η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού δυναμώνει, τόσο οι μύθοι της αριστεράς θα ξεθωριάζουν, μέχρι που να έρθει η στιγμή που θα ξεθεμελιωθούν εκ βάθρων και θα λάμψει η ελληνική αλήθεια. Η συνάντησε έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.