Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη: Καταψηφίζουμε τον απαράδεκτο προϋπολογισμό του Μπουτάρη - ΒΙΝΤΕΟ

Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη: Καταψηφίζουμε τον απαράδεκτο προϋπολογισμό του Μπουτάρη - ΒΙΝΤΕΟ

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, τοποθετήθηκε επί του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015, καταγγέλλοντας αρχικά τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε δοθείσα ευκαιρία μιλά, ψηφοθηρώντας, για τα κλεμμένα και την επιστροφή τους στον ελληνικό λαό, ξεχνώντας όμως να πράξει το αυτονόητο στη βουλή, να αποδώσει δηλαδή ποινικές ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα όπως η λίστα Λαγκάρντ.

Η υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε γρήγορα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που διέκοψε τον ομιλητή όταν αυτός αναφέρθηκε στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση σκανδάλων από ειδική επιτροπή με «υπόδικο» και τον Γιώργο Παπανδρέου. Προφανώς οι αλήθειες πονάνε κι ως εκ τούτου, προκλητικά και με εριστικό τρόπο ο προεδρεύων απαίτησε από τον Συναγωνιστή να μείνει αυστηρά εντός των ορίων του υπό συζήτηση θέματος και να μη θίγει «άλλα» θέματα που δεν αφορούν τη συνεδρίαση.

Ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για τη δημιουργική λογιστική, που κατά κόρον ασκείται, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το Δήμο, που συντάσσει προϋπολογισμούς που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και πολύ περισσότερο με τις ανάγκες των πολιτών.

Σημαντικό επίσης είναι ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο συντάκτης του προϋπολογισμού του Δήμου ελέγχεται για πιθανή εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα, γεγονός που, αν μη τι άλλο, δημιουργεί ζήτημα ηθικής τάξης, διότι δε νοείται να υπάρχει η παραμικρή υποψία σκανδάλου εις βάρος του ανθρώπου που εκλέχθηκε με σύνθημα του «Τακτοποιούμε τα οικονομικά του Δήμου» και συνάμα η μόνη τακτοποίηση να αφορά τη τσέπη του και να συνεχίζει αμέριμνος να ασκεί τα καθήκοντα του και να καθορίζει την οικονομική πολιτική του Δήμου.

Επιπλέον όλων αυτών μείζον θέμα αποτελούν οι 13, μέχρι τώρα αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, που τον καταντούν διάτρητο μπακαλόχαρτο, αφού κάθε τόσο προστίθενται και αφαιρούνται ποσά, ευτελίζοντας κάθε έννοια προγραμματισμού.

Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος έκλεισε δηλώνοντας την κατηγορηματική του άρνηση να ψηφίσει έναν τέτοιο προϋπολογισμό, όπως ακριβώς κάνει συνεπέστατα η Χρυσή Αυγή μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, που καλείται να ψηφίσει προϋπολογισμούς με «πλεονάσματα», που στην ουσία αποτελούν προϋπολογισμούς πείνας και κατοχής.