Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Α. Ματθαιόπουλος: “Η Χώρα μας υποδουλώθηκε με χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ” - ΒΙΝΤΕΟ



Ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκε στην επιτροπή Οικονομικών σχετικά με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η οποιαδήποτε ανάγκη ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας είναι περιττή είτε αφορά την επιστήμη της λογιστικής είτε την οικονομία μας γενικότερα, καθώς κατόπιν ομολογίας βουλευτών τα νομοσχέδια έρχονται μεταφρασμένα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Όσον αφορά το μνημόνιο, η Χώρα μας υποδουλώθηκε με χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στους διεθνείς τοκογλύφους. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση χειρίζεται τα λογιστικά δεδομένα με τρόπο ώστε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό. Ο Σαμαράς μιλούσε για πρωτογενές πλεόνασμα την ώρα που η Ελλάδα παρουσίαζε τεράστια ελλείμματα.

Στον επαγγελματικό τομέα, των λογιστών και των επιχειρηματιών είμαστε από τις ελάχιστες χώρε που έχει αλλάξει φορολογικό συντελεστή  τόσες φορές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Όταν δεν υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο να διέπει τις οικονομικές συναλλαγές, δημιουργεί εμπλοκές. Γενικά, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κανόνες διαφάνειας. Η Ελλάδα έχει διασυρθεί κυριολεκτικά στις διεθνείς αγορές, ο Ντράγκι αποκάλεσε τα ελληνικά ομόλογα σκουπίδια και τα spreads έχουν εκτοξευτεί σε εφιαλτικά ύψη.

Είμαστε μια Χώρα που έχει βάλει στο συρτάρι τα χιλιάδες ονόματα που έχουν διαπράξει το έγκλημα της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται μια εθνική ηγεσία και ένα υπουργείο Οικονομικών που να λειτουργεί προς όφελος του ελληνικού λαού.