Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Όλες οι ομιλίες από την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο - ΒΙΝΤΕΟ

Όλες οι ομιλίες από την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο - ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα "Η Ευρώπη προ των ευθυνών της: 31 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους" στο Ευρωκοινοβούλιο. Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), με σκοπό την ευαισθητοποίηση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το πρόβλημα της Κύπρου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ευρωβουλευτής Συναδινός Ελευθέριος, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή του Κυπριακού προβλήματος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και μετά την εισβολή. Ιδιαίτερη στιγμή όταν αναφέρθηκε στο όραμα των Ελλήνων, Ελλαδιτών και Κυπρίων, για την Ένωση της Κύπρου και της Ελλάδας.



Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής Επιτήδειος Γεώργιος, ο οποίος ανέφερε τα γεγονότα από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους μέχρι και το σχέδιο Ανάν. Ανέφερε επίσης και για τις δολοφονίες Εθνοφρουρών από Τούρκους μετά την εισβολή. Επίσης εμφατικά δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο καιρό η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο.


Έπειτα τον λόγο πήρε ο Ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του δολοφονημένου από αριστεριστές συναγωνιστή Γιώργου Φουντούλη, ο οποίος ανέφερε για το ισοζύγιο δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο βαίνει αρνητικό για την πλευρά μας. Επίσης ανέφερε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, ενώ στο τέλος διάβασε ένα συγκινητικό ποίημα για τους πρόσφυγες.



Στη συνέχεια, ο Άγγελος Ιωάννου, μέλος του νομικού τμήματος της Χρυσής Αυγής, ανέλυσε από την νομική πλευρά το έγκλημα του εποικισμού. Όπως ανέφερε ο εποικισμός, όπως και τα αποτελέσματά του, είναι παράνομος και όσος καιρός και αν περάσει αυτός δεν νομιμοποιείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.



Τον χορό των ομιλητών ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου ο οποίος ανέφερε το όραμα των Ελλήνων Εθνικιστών για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρου. Έκανε μάλιστα και ένα ιστορικό παραλληλισμό του σήμερα με το 1912 όταν το αντίστοιχο τότε Barbaros ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου, νικήθηκε δύο φορές από το θωρηκτό "Αβέρωφ", δηλώνοντας πως τότε υπήρχε εθνική ηγεσία που οδήγησε στην νίκη τον Ελληνισμό! Τέλος η ομιλία του κ. Χρίστου έκλεισε με ένα κάλεσμα προς όλους τους Ευρωπαίους Βουλευτές να συμμετάσχουν στην αντικατοχική εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στις 20 Ιουλίου 2015 στην Λευκωσία, για να περάσουν μήνυμα αντίστασης ενάντια στην Τουρκική επεκτατική πολιτική από το τελευταίο σύνορο της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας.



Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις τόσο από Έλληνες όσο και από Ευρωπαίους, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση και δόθησαν διευκρινιστικές απαντήσεις από τους ομιλητές. Η όλη εκδήλωση έκλεισε σε στάση προσοχής και ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματος. Ο αγώνας για Εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια συνεχίζεται και τελικός στόχος μια Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική.