Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δ. Κουκούτσης: “Κατ’εντολή της τρόικα ο προϋπολογισμός του κράτους” - ΒΙΝΤΕΟ

Δ. Κουκούτσης: “Κατ’εντολή της τρόικα ο προϋπολογισμός του κράτους” - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας ξεμπρόστιασε τα ΜΜΕ που μέχρι σήμερα εμφάνιζαν τις αναμασώμενες ειδήσεις όπου ο Συναγωνιστής Μπαρμπαρούσης πατά κάποια χάρτινα κιβώτια. Τα δελτία ειδήσεων τον παρουσίαζαν σαν εγκληματία.Παρά την λάσπη, όμως, ο Συναγωνιστής αθωώθηκε.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε τα ψέμματα των κομμάτων, που σκαρφίζονται προφάσεις για να συνεργαστούν, κάτι που είχε προαποφασιστεί από την αρχή. Οι διεργασίες για την εκλογή Προέδρου είναι πολλαπλές μεταξύ των διεφθαρμένων κομμάτων, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι περήφανη που δεν συμμετέχει σε καμία από όλες αυτές.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Κουκούτσης σχολίασε πως είναι απαράδεκτο να έρχεται με διαδικασίες εξπρές στην Βουλή. Πράγματι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων και να καταπολεμηθεί η πολυνομία. Το νομοσχέδιο κινείται σε δύο κατευθύνσεις: την απλοποίηση και την εναρμόνιση κανόνων με αυτούς που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν μιλάμε για λογιστικούς κανόνες, ουσιαστικά δεν μιλάμε για απλοποίηση αλλά για μια καινούργια εναρμόνιση σε νέες οδηγίες.

Τα νέα λογιστικά πρότυπα πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζονται με την κατάλληλη προσαρμογή  των εμπορικών νόμων περί Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ. Επί σειρά ετών υπάρχει διάσταση μεταξύ εμπορικού και φορολογικού νόμου. Οι δαπάνες και οι ζημίες του εμπορικού δεν αναγνωρίζονται από τον φορολογικό νόμο. Απαιτείται να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής που οργιάζει.