Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Να πληρώσουν οι «νταβατζήδες» και όχι πάλι ο Λαός

Να πληρώσουν οι «νταβατζήδες» και όχι πάλι ο Λαός

Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"


Προεκλογικώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα έρθει σε ρήξη με τους μεγαλοκαρχαρίες που λυμαίνονται την δημόσια ζωή του τόπου. Βεβαίως ουδέποτε τους κατονόμασε με στοιχεία, αλλά διατράνωνε ότι θα πατάξει την φοροδιαφυγή τους. Μάλιστα μετεκλογικά αυτό το σημείο επέμεινε, θέτοντας το ως μέτρο από το οποίο θα βρεθούν χρήματα, προκειμένου να αρθεί μέρος της λιτότητας.

Πεδίον δόξης λαμπρό, βεβαίως, αφού στην μεταπολιτευτική περίοδο υπήρξαν πολλά παραδείγματα υψηλής διαφθοράς, τα οποία χρήζουν διερεύνησης και απόδοσης δικαιοσύνης. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - και έχουν υπάρξει αρκετά σχετικά δημοσιεύματα - επέλεγαν μονίμως να επιβάλλουν χαράτσια και φόρους στους πολίτες, αντί να έρθουν σε ρήξη με τους μεγαλοκαρχαρίες.

Ο Λαός στα χρόνια του μνημονίου στέναξε. Μειώσεις μισθών για αυτούς που κατάφεραν να διατηρηθούν εργαζόμενοι και ανεργία για πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες. Από την άλλη μεριά οι ίδιοι ακριβώς Έλληνες υπέστησαν μία καταιγίδα φόρων άνευ προηγουμένου, η οποία οδήγησε χιλιάδες στην αυτοκτονία και ακόμα περισσότερους στην απελπισία.

Από την άλλη μεριά οι μεγαλοκαρχαρίες, «νταβατζήδες», εργολάβοι και διαπλεκόμενοι απόλαυσαν (ν)τροπολογίες που τους απάλλασσαν από χρέη και αθώωναν τους τραπεζίτες που τους τα έδωσαν. Παράλληλα τα δημόσια έργα συνέχιζαν να δίνονται αφειδώς και τα διόδια αυξάνονταν σε κάθε πιθανή και απίθανη περίσταση και οι λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργου και τα λοιπά) ουδέποτε διερευνήθηκαν παρά μόνο ως επικοινωνιακά τεχνάσματα, προς άγραν ψήφων.

Εμπρός λοιπόν: Ανοίξτε τις λίστες και εισπράξτε τα χρωστούμενα! Διεξάγετε έρευνες για τα σκάνδαλα, ασχέτως αν είδαν το φως της δημοσιότητας ή όχι! Καταργήστε τις (ν)τροπολογίες και επιβάλετε την νομιμότητα! Εξετάστε τις υποθέσεις που αφορούν τη μη πληρωμή αντιτίμου για την χρήση των ραδιοσυχνοτήτων που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και αντίστοιχα τη νομιμότητα της συνεχούς αύξησης των διοδίων! Σπάστε το απόστημα της κλεπτοκρατίας που απομυζά τον Ελληνικό Λαό επί σειρά δεκαετιών!

Δεν γίνεται όμως ρήξη από αυτούς που πιάνουν στασίδι στο MEGA και στα υπόλοιπα κανάλια. Δεν γίνεται ρήξη με τους καναλάρχες, τους «νταβατζήδες» και τους εργολάβους όταν δεν τους κατονομάζεις και όταν φοβάσαι το αρνητικό εξώφυλλό τους.

Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει, χρόνια τώρα, να έρθει σε ανοιχτή ρήξη μαζί τους σε όλα τα επίπεδα. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να φέρει την κάθαρση σε αυτόν τον τόπο γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από αυτούς.

Κώστας Αλεξανδράκης