Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σκηνικό πολέμου στη ΝΔ: Μετράει ώρες ο Σαμαράς

Σκηνικό πολέμου στη ΝΔ: Μετράει ώρες ο Σαμαράς

Μπορεί να πήρε παράταση λίγων ημερών ο Σαμαράς, με την αναβολή της Κ.Ο. της ΝΔ η οποία μετατέθηκε από τις 19 Φεβρουαρίου που ήταν προγραμματισμένη, αλλά τα προβλήματα της εσωκομματικής αμφισβήτησης δεν μπορεί να τα αποφύγει. Όπως ανακοινώθηκε χθες, την επόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου θα συνεδριάσει τελικά η Κ.Ο. του κόμματος και την Κυριακή 8 Μαρτίου η Πολιτική Επιτροπή. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι τόνοι θα ανεβούν κατά πολύ, με τους αμφισβητίες του Σαμαρά να ακονίζουν από τώρα τα μαχαίρια τους.

Ο Σαμαράς, «πουλώντας τρέλα» ως συνήθως, όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αποχωρήσει, αλλά με το γνωστό απύθμενο θράσος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που τον διακατέχει, αναμένεται να μιλήσει για δικαίωση (!) της ΝΔ, με αφορμή την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας έτσι στην λογική της «αριστερής παρένθεσης».

Πάντως, και χθες οι αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας δεν έλειψαν. «Όταν χάνεις, αποδέχεσαι την ήττα σου και συγχαίρεις τον νικητή» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Πρέπει να δούμε στη Ν.Δ. τα λάθη μας, να κάνουμε ενδοσκόπηση και να κορυφώσουμε τις διαδικασίες με έκτακτο συνέδριο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια τον ιδεολογικό, πολιτικό προσανατολισμό μας που έχει κλονιστεί από… νεοφώτιστους. Όταν μπαίνεις σε έναν χώρο, πρέπει να δέχεσαι τον αξιακό του κώδικα και όχι να τον αλλοιώσεις» επεσήμανε αναφερόμενος εμμέσως στους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Αλλαγή προέδρου βλέπει στη Ν.Δ. ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Είχα πει: Αναπάντεχο το όνομα του επιτρόπου. Αναπάντεχο το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα λέω: Αναπάντεχο το όνομα του επόμενου προέδρου της ΝΔ» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

To κλίμα στη ΝΔ είναι όντως εκρηκτικό και η ενότητα του κόμματος κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή. Η απογοήτευση είναι διάχυτη στο επιτελείο της και οι μέχρι πρότινος ψηφοφόροι της, απογοητευμένοι εντελώς πλέον, εγκαταλείπουν το ετοιμόρροπο αυτό κόμμα.

Επαναλαμβάνουμε ότι η μεγάλη συμβολή του Σαμαρά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα είναι ότι κατάφερε να φτάσει σε σημείο διάλυσης και αποσύνθεσης τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται μεγάλος όγκος πρώην ψηφοφόρων τους προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γιώργος Μάστορας