Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η “επανάσταση” θέλει καλοπέραση: Συριζαίοι βουλευτές απαίτησαν και κατάφεραν να μην καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα!

Η “επανάσταση” θέλει καλοπέραση: Συριζαίοι βουλευτές απαίτησαν και κατάφεραν να μην καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα!

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα για την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων.


Τα κοινοβουλευτικά προνόμια, όπως τα αυτοκίνητα και η φύλαξη από αστυνομικούς, τα οποία ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι καταργεί ή περιορίζει, απασχολούν ιδιαίτερα τους βουλευτές του Σύριζα.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρκετοί βουλευτές του Σύριζα εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις προθέσεις του Τσίπρα να καταργήσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα και να περιορίσει την αστυνομική συνοδεία.

«Το βουλευτικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς. Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να πάρουμε ιδιωτικό Ι.Χ.» ήταν μερικές από τις τοποθετήσεις αγανακτισμένων βουλευτών ενώ κάποιοι, ζήτησαν να μην υπάρξει οριζόντια κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και να μπουν οικονομικά κριτήρια(!). Επιπλέον, αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του υπουργού Προ-Πο Γιάννη Πανούση να αποσύρει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που δικαιούνταν.

Τελικά από ότι φαίνεται βρέθηκε μια μεσοβέζικη και τα βουλευτικά αυτοκίνητα δεν θα καταργηθούν! Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στη Βουλή ανακάλυψαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο, ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν.

Έτσι, θα συνεχίσουν οι βουλευτές να έχουν αυτό το προνόμιο τουλάχιστον για άλλους δέκα μήνες, εκτός αν οι ίδιοι αρνηθούν να το παραλάβουν. Είτε θελήσουν λιμουζίνα είτε όχι, δεν γίνεται καμία εξοικονόμηση χρημάτων, αφού έτσι και αλλιώς η Βουλή (δηλαδή οι φορολογούμενοι) τα έχουν ήδη προπληρώσει για όλο το 2015.