Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο η Ελλάδα

Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο η Ελλάδα

Μια έρευνα για την εργασιακή απασχόληση στον πλανήτη κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των δέκα χωρών με την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που διεξήγαγε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ΔΕΑ), η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 10 Χώρες με την υψηλότερη ανεργία, μαζί με Κράτη όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Γουαδελούπη, το Λεσότο, η Μαυριτανία, η Μοζαμβίκη, η Ισπανία, τα Σκόπια, η Σουαζιλάνδη.


Το γεγονός ότι η Χώρα μας κατάντησε να βρίσκεται στο ίδιο σημείο οικονομικής ανάπτυξης και εργασιακής απασχόλησης με κράτη όπως η Γουαδελούπη και η Σουαζιλάνδη δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας των αλλεπάλληλων μνημονιακών κυβερνήσεων. Συγκρίνοντας, μάλιστα, αυτή την τραγική θέση ουραγού, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, με τα ψέματα που είπε μια 5ετία αράδιαζαν οι κυβερνήσεις Παπανδρεόυ – Παπαδήμου – Σαμαρά, οι οποίες συνειδητά παραμύθιαζαν τον Ελληνικό Λαό, λέγοντάς του ότι το μνημόνιο φτάνει στο τέλος και η ανάπτυξη έρχεται, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε το μέγεθος της ανικανότητας και της επακόλουθης καταστροφής που έφεραν στη Χώρα η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το αν φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ του μνημονιακού σκοταδιού, οι κωλοτούμπες της νέας συγκυβέρνησης δεν δείχνουν ότι έχει τη θέληση να βγάλει την Ελλάδα από τα δεσμά της κατοχής των διεθνώς τοκογλύφων. Η παράταση του μνημονίου, όπως επίσημα πλέον επιθυμεί ο Τσίπρας, ισοδυναμεί με συνέχιση της οικτρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα και διαιώνιση της ανεργίας.

Γιώργος Μάστορας