Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"
Στις εκλογές του 2012 η Χρυσή Αυγή παρουσίασε στον Ελληνικό Λαό μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση: μίλησε για το έλλειμμα ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, ως αποτέλεσμα της αθρόας εισβολής μεταναστών. Μίλησε για την υπόθαλψή τους από συγκεκριμένα ιδεολογικοπολιτικά κέντρα που επιβάλλουν την αντικατάσταση των πληθυσμών –ένα θέμα που τώρα αγγίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κινήματα- αλλά και οικονομικά συμφέροντα, εντός και εκτός Ελλάδος, τα οποία εξυπηρετούνται και πλουτίζουν από την παρουσία και διακίνησή τους. Η Χρυσή Αυγή βρήκε ανταπόκριση σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ζει το πρόβλημα στην καθημερινότητά του, κυρίως στα μικρά και μεγάλα αστικά κέντρα, όπως φάνηκε και από την κατανομή της επιρροής της.
Όπως σε μια παρτίδα σκάκι, ο Σαμαράς και τα ενεργούμενά του, μπόρεσαν να παίξουν το πολιτικό παιχνίδι εναντίον της Χρυσής Αυγής, μέχρι εκεί που τους επέτρεπαν οι νοσηρά προγραμματισμένοι εγκέφαλοί τους, υπολογίζοντας κινήσεις και παγίδες που μπορούσαν να προβλέψουν κρίνοντας από την δική τους ψυχική και νοητική συγκρότηση. Εκείνο που δεν υπολόγισαν, όπως ακριβώς σε μια παρτίδα σκάκι απέναντι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι η αυτοθυσία του ανθρώπου-παίκτη. Εν προκειμένω, της ηγεσίας και των υποστηρικτών του κόμματος που στάθηκαν συμπαγείς και ενωμένοι απέναντι στην ωμή κρατική και παρακρατική βία, τους ψευδομάρτυρες, τις φυλακίσεις, τις διώξεις, τις δολοφονίες. Έτσι επετεύχθη το θετικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Μερικές εβδομάδες μετά, με ανοιχτή την αποφυλάκιση του Αρχηγού με την παρέλευση του 18μήνου, την επικείμενη δίκη και τον τρόπο που αυτή θα διεξαχθεί, με την Νέα Δημοκρατία να κατακερματίζεται σε κομμάτια που ένωνε μόνο η νομή της εξουσίας και ο αριβισμός, και με την Αριστερά στην πιο ακραία αξιοποιήσιμη κυβερνητικά μορφή της στα πράγματα, η Χρυσή Αυγή πρέπει να δώσει απαντήσεις σε ένα βασικό ερώτημα: θα παραμείνει μια δύναμη διαμαρτυρίας, ένα κόμμα «αποφυλάκισης», ένα «ακροδεξιό» κόμμα στο περιθώριο των αποφάσεων, όπως ακριβώς το θέλει το πολιτικό κατεστημένο και όπως εξυπηρετεί το πολιτικό σύστημα; Η όποια διεύρυνσή της η οποία εκ των πραγμάτων προκύπτει, θα γίνει με πεπαλαιωμένα στελέχη που αποδρούν από το σκάφος της ΝΔ και του Λάος σε αναζήτηση της επόμενης σημαίας ευκαιρίας;
Έχω την αταλάντευτη πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή και στα εφηβικά της χρόνια και στην ωριμότητά της συγκεντρώνει το καλύτερο, υγιέστερο, αγνότερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά της, είτε φορούν καφέ είτε μαύρα, είτε γράφουν μυθιστορήματα είτε εκφέρουν αμιγώς πολιτικό λόγο, ανασαίνουν τον ίδιο αέρα ελευθερίας, την ίδια αδιαπραγμάτευτη Ελληνικότητα. Αυτήν την πνοή η Χρυσή Αυγή έχει καθήκον απέναντι στον εαυτό της, απέναντι στην ηγεσία της, την φυλακισμένη και διωκόμενη ηγεσία της, αλλά και απέναντι στην Ιστορία της Ελλάδος να την μετουσιώσει στο νέο πολιτικό της «αφήγημα», στο νέο όραμα που πρέπει να προτείνει στον Ελληνικό Λαό για το Σήμερα και το Αύριο.
Μόλις ο Σύριζα δώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λύση στο οικονομικό ζήτημα, ο δρόμος του είναι ανοιχτός για τον εθνομηδενιστικό οδοστρωτήρα που κουβαλά στον συστατικό του πυρήνα. Σε αυτόν τον λόγω Αξιών και Ιδεολογίας αντίπαλο της Ελληνικής κοινωνίας, του σκληρού Αριστερού πυρήνα, οι Έλληνες Εθνικιστές δεν πρέπει να επιτρέψουν να αλώσει τον λαό που αναζητά λύσεις αλλά δεν βρίσκει εναλλακτική πρόταση.
Ο ρόλος των Εθνικιστών είναι από την φύση του ηγετικός. Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να καταστεί ο πυρήνας του Νέου. Έχει καθήκον απέναντι στον εαυτό της, στους υποστηρικτές της και την Ιστορία να αρθρώσει λόγο πολιτικό που θα εμπνεύσει και θα ενσωματώσει τις δυνάμεις του Έθνους.
Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά