Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δραστηριότητες Τοπικών: Αν. Αττική, Τρίκαλα, Καβάλα

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, ο Συναγωνιστής Γ. Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας την επικαιρότητα τόνισε ότι όπως ξεσκεπάστηκε το σύστημα της ΝΔ - Πασόκ, έτσι θα ξεσκεπαστούν τα ψέματα του Σύριζα, καθώς οδηγείται σε πλήρη αποτυχία, δυστυχώς εις βάρος της Χώρας μας. Κατόπιν καλωσόρισε τον Συναγωνιστή Θ. Κουδούνα για να μιλήσει για το νέο βιβλίο του «Απάντηση στην ιδεοληψία της Αναρχίας», και να σχολιάσει και τις εξελίξεις.


Ο Θ. Κουδούνας στο βιβλίο του εξηγεί όλες τις αναρχικές θεωρίες και τάσεις καθώς και τις αντικρουόμενες αντιλήψεις. Αναλύει όλα τα ρεύματα του αναρχισμού και τα αδιέξοδα που δεν λύνουν, και εξηγεί γιατί είναι ανεφάρμοστα. Ο Συναγωνιστής αποδομεί μία προς μία όλες τις αναρχικές θεωρίες που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση των κρατών, τον έλεγχο των μαζών (χειραγωγούμενων) προς όφελος των χειραγωγών. Οι αναρχικές θεωρίες είναι αντίθετες στην Ιδέα του Έθνους, στην θρησκεία άρα κατ' ουσία στο λαό.


Ομιλία με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων, με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Συναγωνιστή Γιώργο Μισιάκα. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που εστιάζονται στην (αναμενόμενη για την Χρυσή Αυγή) πολιτική κωλοτούμπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησε σε νέα υποταγή της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, και συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, καθώς και στην συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη σε βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους υποστηρικτές και φίλους του Κινήματος και ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάσεις για την πορεία της Χρυσής Αυγής στο νομό Τρικάλων.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέα της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστή Δημήτρη Βογιατζή, με θέμα την ζωή και τους Αγώνες του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Την ομιλία του ο συναγωνιστής Βογιατζής ξεκίνησε αναφερόμενος στο οικογενειακό υπόβαθρο και στον τόπο που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, καθώς και στις στρατιωτικές του σπουδές. Στην συνέχεια αναφορά έγινε στην καταξίωση του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στα πεδία των μαχών, κατά την Μικρασιατική εκστρατεία, τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κατά την περίοδο της κομμουνιστικής ανταρσίας με την Εθνική Οργάνωση Χ. Ακολούθως, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην περίοδο της ζωής του Γεωργίου Γρίβα, όπου ο ακούραστος αυτός ήρωας αφοσιώθηκε στην πολυπόθητη ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα, οργανώνοντας την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ). Από το 1951 μέχρι και το τέλος της ζωής του, ο Γρίβας έδωσε τα πάντα στην οργάνωση του ένοπλου Αγώνα στην Μεγαλόνησο, συνεπαίρνοντας ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.


Κλείνοντας την ομιλία, ο συναγωνιστής, συνέκρινε τον ηρωισμό του Γρίβα Διγενή με αυτή των προφυλακισμένων συναγωνιστών μας που βρίσκονται άδικα και παράνομα προφυλακισμένοι στα κελιά της Τιμής. Ο Αρχηγός μας απτόητος, με γενναιότητα και κυρίως, την ακλόνητη Πίστη του συνεχίζει έναν άνισο Αγώνα για μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Πατρίδα . Αναμφισβήτητα η μορφή του Γρίβα Διγενή πρωταγωνίστησε τον περασμένο αιώνα και σύμβαλλε τα μέγιστα στο μεγάλωμα της Εθνικής Ιδέας και πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για σημερινές και τις μελλούμενες γενιές Εθνικιστών. Ο Συναγωνιστής επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι απαίτηση κάθε Έλληνα η άμεση απελευθέρωση του Αρχηγού μας και των πολιτικών κρατουμένων και η παύση των πολιτικών διώξεων ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση και η συνάντηση έληξε με τους συναγωνιστές να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Στιγμιότυπα από τις ομιλίες του γραμματέα της Τ.Ο. Καβάλας Δημήτρη Βογιατζή και του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου κατά την επίσκεψη του στην Τ.Ο. Καβάλας την περασμένη εβδομάδα.