Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Από την ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ και αντιστρόφως: Κυβερνητική και πάλι η δημόσια τηλεόραση

Από την ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ και αντιστρόφως: Κυβερνητική και πάλι η δημόσια τηλεόραση

Τόσο η ΕΡΤ όσο και η διάδοχος της, η ΝΕΡΙΤ, δεν λειτούργησαν ποτέ ως μία κρατική δημόσια τηλεόραση, η οποία σέβεται τους οικονομικούς αιμοδότες (δηλαδή τον Ελληνικό Λαό), αλλά ως ένας φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Πολύ χειρότερα, μάλιστα, δεν δίστασαν να ξεπεράσουν σε ύβρεις, συκοφαντίες και αποκλεισμούς εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακόμη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ των «νταβατζήδων» της παραπληροφόρησης. Απ’ όσα διαβάζουμε, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω της ΔΕΗ προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που θα έρθει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή και προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.


Με απλά λόγια, θα υπάρξει ένα νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να πληρώνονται οι προσληφθέντες στην ΕΡΤ και ο ήδη ταλαιπωρημένος Ελληνικός Λαός θα φεσώνεται για να προσληφθούν τα κομματόσκυλα της νέας κυβέρνησης. Ειδικά οι 400.000 ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για ποιόν λόγο θα πρέπει να χρεώνονται κάθε μήνα με ένα ποσό εισφοράς στην ΕΡΤ, έστω και ελάχιστο; Για να βλέπουν να λοιδορείται τόσο η κομματική τους επιλογή όσο και οι ίδιοι με τους πλέον χυδαίους και ανεδαφικούς χαρακτηρισμούς; Για να αγνοείται παντελώς το γεγονός ότι με την ψήφο τους κατέστησαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την Τρίτη Πολιτική Δύναμη του Τόπου;

Μία ΕΡΤ, η οποία θα σεβόταν τον ρόλο της ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας ενημέρωσης ΟΛΩΝ των Ελλήνων και όχι ως όργανο εξυπηρέτησης της κυβερνητικής προπαγάνδας, θα είχε την στήριξη του Ελληνικού Λαού. Τόσο, όμως, η αλήστου μνήμης ΕΡΤ όσο και το εξάμβλωμα διάδοχος της, η ΝΕΡΙΤ, λειτουργούν ως φερέφωνα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας και ως «μπετονιέρες» παραγωγής και διανομής λάσπης εναντίον ενός Λαοφιλούς, Έντιμου και Νόμιμου Πολιτικού Κόμματος, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Γι’ αυτό και το όλο εγχείρημα είναι καταδικασμένο στην αποτυχία.

Γιώργος Μάστορας