Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η αλήθεια για τα «κέντρα κράτησης» λαθρομεταναστών

Η αλήθεια για τα «κέντρα κράτησης» λαθρομεταναστών

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μέγα θέμα των ημερών είναι τα λεγόμενα «Κέντρα Κράτησης» και η επικείμενη μετατροπή τους σε «Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας», καθώς και τα είπα-ξείπα (δείγμα άγνοιας και ερασιτεχνισμού) του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, που τη μία τους απελευθερώνει «αύριο το πρωί» και την άλλη «σε 100 μέρες». Και μέσα σ’ όλα, έρχεται και η νουδούλα, να εμφανιστεί ως… 
λαθρομεταναστευτοφάγος, δίνοντας την εντύπωση ότι τα «Κέντρα Κράτησης» είναι κάτι το πολύ σπουδαίο στην αντιμετώπιση του φαινομένου και αν καταργηθούν θα ’ρθει η… καταστροφή.
Ποια είναι η αλήθεια;

Τα «Κέντρα Κράτησης» ιδρύθηκαν από τον Δένδια μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Αφορούν λαθρομετανάστες που δεν απελαύνονται (Πακιστανούς, Αφγανούς κ.λπ.), γιατί δεν υπάρχουν συμφωνίες της Ελλάδος με τις χώρες προέλευσής τους. Το μόνο που επιτύγχαναν, ήταν –υπό το βάρος της κράτησης- να πειστούν κάποιοι εκ των κρατουμένων (λίγοι, όπως αποδείχθηκε…) να ενταχθούν στο πρόγραμμα «εθελούσιου επαναπατρισμού» και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους αεροπορικώς και με 300 ευρώ στην τσέπη, για τα… πρώτα τους έξοδα. Τίποτα άλλο!

Εξάλλου, στην περίπτωσή μας μιλάνε οι αριθμοί! Αυτή τη στιγμή, στην Αμυγδαλέζα κρατούνται 1.107 λαθρομετανάστες, στην Ξανθη 321, στο Παρανέστι 554, στο Φυλάκιο 272 και στην Κόρινθο 696. Σύνολο: 3.224 λαθρομετανάστες. Προσθέστε σ' αυτούς άλλους 1.180 που βρίσκονται στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων κι έχουμε συνολικά 4.404 κρατούμενους.
Σταγόνα στον ωκεανό των 2 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν πανελεύθεροι ανάμεσά μας και που καθημερινώς αυξάνονται και πληθύνονται