Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΩΓΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεκριμένα, σαφή και ξεκάθαρα ερωτήματα έθεσε ο παράνομα προφυλακισμένος βουλευτής Αττικής, Ηλίας Κασιδιάρης στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, συγκριτικά με τα όσα το κόμμα της Κουμουνδούρου διακήρυσσε προεκλογικά περί καταγγελίας της σύμβασης με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το έργο, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην δραματική ολιγωρία της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες αναζωογόνησης της παραγωγικότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλήρη αδράνεια σχετικά με την εκμετάλλευση των πηγών ορυκτού πλούτου της χώρας.
Επί της ενεργειακής πολιτικής επιπλέον, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε σαφείς απαντήσεις για το αν προχωρά το σχέδιο του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, ο οποίος θα περνά από ελληνικό έδαφος, τονίζοντας πως ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Έιμος Χοχστάιν επισκέφτηκε πρόσφατα την Αθήνα, για να τραβήξει το αυτί της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.
Τέλος, ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης επισήμανε πως το γειτονικό κρατίδιο πρέπει να αναφέρεται ως Σκόπια στην Βουλή των Ελλήνων και με κανένα άλλο όνομα που προσβάλλει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο υπουργός της κυβέρνησης, αναλώθηκε σε γενικολογίες, αποφεύγοντας να δώσει ευθείες και σαφείς απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον συναγωνιστή Κασιδιάρη ποια είναι η θέση του για την επερχόμενη συμφωνία Σύριζα-δανειστών και το Νέο Μνημόνιο ως εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του Σύριζα, απάντησε πως ακολουθεί τη συλλογική γραμμή του κόμματος.
Κάπου εκεί, έπεσαν τα προσωπεία της «αντίστασης» στους τοκογλύφους και ο Π. Λαφαζάνης συντάχθηκε στη κομματική γραμμή του συμβιβασμού!