Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ: ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



Προεκλογικώς ο Σύριζα τόνισε σε όλους τους τόνους ότι θα συγκυβερνήσει, ακόμα και αν λάβει την αυτοδυναμία. Ως προς τούτο μίλαγε για μία ευρύτερη συμμαχία της αντεθνικής αριστεράς, εναντίον του Ελληνικού Λαού. Εν τέλει η κάλπη δεν έδωσε στον Σύριζα αυτοδυναμία, αναγκάζοντάς τον να συγκυβερνήσει με τους δεξιούς (;) ΑΝΕΛ. Όμως, παρόλα αυτά, το σχέδιο για μία συμμαχία μπολσεβίκων παρέμεινε ανοιχτό μέσα από τον σχηματισμό ενός κόκκινου πελατειακού κράτους, στα πρότυπα του παλιού παπανδρεϊκού.
Με θυμηδία υποδέχτηκε το σύνολο του κόσμου, ακόμα και οι κομμουνιστές, τον διορισμό του γνωστού τραγουδοποιού, Δ. Τσακνής, στην θέση του προέδρου της επανασυσταθείσας ΕΡΤ. Ο συγκεκριμένος, δήλωνε την στήριξή του στην παρακρατική ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από τις εκλογές και προφανώς ο διορισμός του απηχεί την προσπάθεια Σύριζα να συγκυβερνήσει με ότι πιο σάπιο έχει να προσφέρει η εν Ελλάδι αριστερά.
Και λέμε προφανώς, διότι κατά τα άλλα δεν πληροί ούτε κατά διάνοια έστω τα τυπικά προσόντα ενός προέδρου ενός δημοσίου οργανισμού.
Ενδεικτικό της κατασκευής μίας σοβιετικής – αντιδημοκρατικής ΕΡΤ, στα πρότυπα του πατερούλη Στάλιν και του εγχώριου Αντώνη Σαμαρά είναι το γεγονός ότι η επιλογή του ΔΣ της ΕΡΤ έγινε με αυστηρώς κομματικά κριτήρια. Σταχυολογώντας αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι ο Ν. Τρανός είναι κομματικό στέλεχος του Σύριζα, ενώ η Έλλη Παπακωνσταντίνου απηχεί την δήλωση Παναγούλη, δηλαδή «αγωνίστηκε για να γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση».
Το πελατειακό κομματικό κράτος συνεχίζει να υφίσταται στην Ελλάδα και η μόνη διαφορά του με τα «γαλάζια παιδιά» ή τους «πρασινοφρουρούς», είναι ότι πλέον μπορούμε να κάνουμε λόγο για ροζ διορισμούς.