Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ


Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Γρέγος, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση απαρίθμησε αναλυτικά τα άρθρα που καταψηφίζει η Χρυσή Αυγή και επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια η αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος, της Παιδείας και της αναβάθμισης αυτής, αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και με κομματικά κριτήρια.
Μάλιστα, η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ, αντί να κόπτονται για τα εκπαιδευτικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Τόπο, καταφέρονται εναντίον της Χρυσής Αυγής ενώ ουδεμία ανακοίνωση αποδοκιμασίας δεν εξέδωσαν στην πρόσφατη επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, που πρόσκεινται στο κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι σε συνεχή επαφή με εκπαιδευτικούς, ενημερώνονται και προτείνουν λύσεις, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε Συλλόγους Γονέων, Συμβούλια και Επιτροπές.
Ο Συναγωνιστής Αντ. Γρέγος επεσήμανε ότι χρέος μας είναι να μάθουμε στα παιδιά μας την Ιστορία μας, την Γλώσσα και τον Πολιτισμό μας, ενώ αναγκαίος κρίνεται και ο ενδελεχής έλεγχος των σχολικών συγγραμμάτων, όπως αυτό της κα. Ρεπούση, συγγράμματα που αλλοιώνουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη του πολύπαθου Έθνους μας.
Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται η επιβολή της μάστιγας του πολυπολιτισμού που επηρεάζει άμεσα την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες, ως δημιουργήματα κάθε εκάστου λαού. Τα δε Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καταντήσει γιάφκες τρομοκρατών και ταγμάτων εφόδου, τα μέλη των οποίων ασκούν ενδοπανεπιστημιακή βία εις βάρος των διαφωνούντων, με την ανοχή της πολιτείας.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κατά της ανοικοδόμησης τζαμιών ανά την Ελλάδα, στηρίζει την επέκταση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και της Φυσικής Αγωγής, την αναβάθμιση του θεσμού της Αριστείας και την καθιέρωση της Κυκλοφοριακής Αγωγής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.