Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»



Ακόμη και μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζονται κάποιοι να παραδεχθούν ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα «έντιμου συμβιβασμού», αλλά αντιθέτως η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται, αλλά στέλνουν τελεσίγραφα. Δεν είμαι αισιόδοξος για έναν έντιμο συμβιβασμό».
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «απομακρύνεται το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, που ως έσχατο μέσο θα μπορούσε να πιέσει τους δανειστές», ενώ συνεχίζοντας είπε: «Το θέμα είναι να μην έρθει πακέτο επώδυνων μέτρων για τον λαό, θα αγωνιστούμε να μην έρθει», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «βλέπουμε στο βάθος μέτρα.Χωρίς αυτά δεν μπορούν να δεχτούν οι δανειστές την υλοποίηση συμφωνίας. Είμαστε μεταξύ ενός εντεινόμενου εκβιασμού και μιας κακής συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη».
Πέρα από την αλλοπρόσαλλη εικόνα «παιδικής χαράς» που δίνει η κυβέρνηση, με έναν από τους πιο προβεβλημένους βουλευτές της «να την δίνει στεγνά» ως υποχωρούσα στους δανειστές, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πίσω από την (για ευνόητους λόγους) επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης κρύβεται μια επώδυνη ακόμη συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί στους αμέσως επόμενους μήνες με την υπογραφή του Μνημονίου 3.
Από το «καταργούμε τα μνημόνια με ένα νόμο», «σκίζουμε τα μνημόνια», «χτυπάμε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές», περάσαμε αρχικά στις εκφράσεις περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και «απαράβατων κόκκινων γραμμών» και μετέπειτα στον «έντιμο συμβιβασμό». Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, θα είναι η συνέχιση και η διαιώνιση του αντεθνικού μνημονίου, με κάποια πιθανόν μικρομερεμέτια, με τα οποία οι νυν κυβερνώντες θα επιχειρήσουν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό Λαό, όπως έκαναν πριν από αιώνες οι εξερευνητές με τους ιθαγενείς προσφέροντάς τους χάνδρες και μπίλιες.
Γιώργος Μάστορας