Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;



Ένοπλοι Αλβανοί αιματοκύλισαν την πόλη Κουμάνοβο των Σκοπίων: Οκτώ νεκροί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας των Σκοπίων και ένοπλων Αλβανών, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας των Σκοπίων Ίβο Κότεσκι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ξεκίνησαν στις 5 το πρωί μεγάλη επιχείρηση σε συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», η οποία όπως ανέφερε εισήλθε από «γειτονική χώρα» με σκοπό επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την είσοδο των δυνάμεων της αστυνομίας στη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν διευκρίνισε από ποια «γειτονική χώρα» εισήλθαν στα Σκόπια οι ένοπλοι, αν και εικάζεται ότι είναι Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσσοβο.
Το Κουμάνοβο είναι μία πόλη με περισσότερους από 80.000 κατοίκους, η οποία απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια και βρίσκεται κοντά στα σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία. Τα επεισόδια στο Κουμάνοβο είναι τα σοβαρότερα από τη λήξη των ενόπλων συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών ανταρτών του UCK και κυβερνητικών δυνάμεων των Σκοπίων το 2001, οι οποίες είχαν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης.
Πριν από 20 ημέρες σημειώθηκε ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία των Σκοπίων, η οποία είχε ανακοινώσει ότι περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί είχαν εισβάλει σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς. Οι ένοπλοι, κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα, είχαν δέσει με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και είχαν χτυπήσει ακόμη έναν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το σημείο.
Προειδοποίηση από Βελιγράδι
Η σερβική κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει επανάληψη των ένοπλων επεισοδίων του 2001, όταν Αλβανοί εξτρεμιστές που συμμετείχαν σε συγκρούσεις στα Σκόπια εισέβαλαν στη Σερβία και επιτέθηκαν στη σερβική αστυνομία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς επισκέφθηκε χθες το απόγευμα την βάση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στη νότια Σερβία και επιθεώρησε τα σώματα ασφαλείας που έχουν την ευθύνη διαφύλαξης των συνόρων. Η Σερβία ενίσχυσε τις μονάδες της αστυνομίας κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τα Σκόπια αναπτύσσοντας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Επίσης, ενισχύθηκαν με 450 άνδρες των ειδικών δυνάμεων και οι δυνάμεις ασφαλείας στα διοικητικά σύνορα με το Κόσσοβο.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ακόμα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτές τις συγκρούσεις στη γείτονα χώρα. Η συγκυβέρνηση Σύριζα - Αν.Ελ. ακολουθεί την ίδια καταστροφική πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει πάρει κανένα μάθημα από το πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα που συνέβη το καλοκαίρι του 2013, όταν ομάδα παραστρατιωτικών αλβανών απελευθέρωσε 11 ομοεθνείς της βαρυποινίτες από τις φυλακές Τρικάλων.
Μάλιστα τότε οι αλβανικές ομάδες επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ ληστειών και δολοφονιών σε όλη την επικράτεια. Το αποτελέσματα ήταν τραγικά, δύο νέοι συμπολίτες μας σε Κόρινθο και Βοιωτίαέχασαν την ζωή τους από τα καλάσνικοφ των αλβανών δραπετών. Εν συνεχεία η ελληνική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους δραπέτες ενώ μερικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τους άνδρες τω ΕΚΑΜ.
Το ζητούμενο είναι ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη και κανένα στοιχείο από την ομάδα ένοπλη ομάδα των Αλβανών που έφερε εις πέρας την επιχείρηση απελευθέρωσης των βαρυποινιτών.
Ακολουθεί απόσπασμα από αυτά που έλεγε και έγραφε η Χρυσή Αυγή τα οποία δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει πάρει στα σοβαρά, παρά τους δύο νεκρούς συμπολίτες μας.
"Από την μέρα της απόδρασης των έντεκα αλβανών κακοποιών, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν μόλις τρεις από αυτούς. Η δράση των αλβανών δραπετών ήταν έντονη σε διάφορους νομούς (Κόρινθο, Φθιώτιδα, Αθήνα, Λάρισα και Τρίκαλα) όμως οι κακοποιοί, όσο καλά και αν γνώριζαν τις περιοχές αυτές, δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα εάν δεν είχαν συνεργούς δηλαδή άτομα να τους βοηθούν και να τους κρύβουν σε κάθε τους κίνηση. Αυτό φάνηκε από την μέρα που δραπέτευσαν μάλιστα έχει γίνει πολύς λόγος για τους δραπέτες κάτι που δεν ισχύει και για την οργανωμένη ομάδα που έφερε εις πέρας την αποστολή απελευθέρωσης των κακοποιών.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα αυτή, που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα, ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση του σχεδίου. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης. Οι «εισβολείς» ήταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά και υλικοτεχνικά να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου θα κατάφερναν να αποδράσουν οι κρατούμενοι που ήθελαν. Επισημαίνουμε ότι είχαν άριστη γνώση στην χρήση ατομικού οπλισμού και εκρηκτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν εννέα χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι επτά. Οι άλλες δύο δεν έσκασαν αν κι είχαν αφαιρεθεί οι περόνες τους, πιθανότατα λόγω παλαιότητας. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να εντοπισθεί η προέλευσή τους για να διαπιστωθεί αν προέρχονται ή όχι από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην επιχείρηση πρόσωπα που παλαιότερα είχαν εμπλακεί σε παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες έδρασαν στο Κοσσυφοπέδιο και έπαιξαν ρόλο στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων με αφορμή εθνοτικές διαφορές.
Οι αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες και η δράση τους δεν είναι κάτι καινούριο. Το ενδιαφέρον, όμως είναι οι ποικίλες διασυνδέσεις που έχουν αναπτύξει και συνεχίζουν να αναπτύσσουν όλες αυτές οι ομάδες που κινούνται μέσα στο σύγχρονο ασαφές πλαίσιο «αλβανικός εθνικισμός-οργανωμένο έγκλημα-τρομοκρατία-αντιεξουσιαστές». Το κουβάρι αν και είναι πολύ μπερδεμένο, είναι υπαρκτό. Ο παράνομος οπλισμός που εισάγουν στην Ελλάδα κυκλώματα που φέρονται να καθοδηγούνται από αλβανούς κακοποιούς δεν αξιοποιείται μόνο για ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε προ ενός σκοτεινού σχεδίου για την ανοικοδόμηση της «μεγάλης αλβανίας» με στρατιωτικό μοχλό την ουτσεκάδικη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα των αλβανών να έχει ρόλο προάγγελου και να αποτελεί τον βασικό πυλώνα υλοποίησης των επεκτατικών σχεδίων τους.
Η εντεινόμενη δράση των αλβανών παραστρατιωτικών και εγκληματιών χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για εξελίξεις που θα πρέπει να προληφθούν και η Ελλάδα πρέπει να λάβει άμεσα τα μέτρα της για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων."