Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ



Το καθαρό μνημονιακό τους πρόσωπο δείχνουν για άλλη μια φορά τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και ο υπουργός οικονομικών και κυβιστήσεως Γιάνης Βαρουφάκης.
Τι κι αν προσπαθούσαν να πείσουν σύσσωμο τον ελληνικό λαό πως αποτελούν ένα καθαρά φιλολαϊκό κόμμα, τι κι αν με δηλώσεις τους προς πάσα κατεύθυνση προσπαθούσαν να πείσουν για την δήθεν πρόθεσή τους να βάλουν τέλος στην ολιγαρχία και στις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων και μεγαλοκαναρχών, η πραγματικότητα ήρθε να τους διαψεύσει.
Οι φανφάρες τους τελείωσαν και ο λόγος τους εναρμονίστηκε πλήρως με αυτόν των προκατόχων και των κατόχων - ελεγκτών της δημόσιας κοινής γνώμης.

Σε όλα τα παραπάνω, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εθνική αντιπολιτευτική γραμμή της Χρυσής Αυγής. Η μόνη αντιπολιτευτική πολιτική δύναμη η οποία με δύο καίριες ερωτήσεις της έφερε υπουργούς πρώην και νυν προ των ευθυνών τους, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά την φυσική συνέχεια των προηγούμενων φιλελεύθερων πολιτικών με αυτή των τωρινών αριστερών.
Πιο συγκεκριμένα με δύο ερωτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλιακαι του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που χορηγείται στην ολιγαρχία των μεγαλοκαναλαρχών με δάνεια από τις τράπεζες, ερωτήθηκαν τα αρμόδια υπουργεία αν θα υπάρξει διεξαγωγή εξέτασης από ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, ποινικές διώξεις σε επιχειρηματίες, υπεύθυνους τραπεζών, πολιτικών εφόσον προκύψουν παρατυπίες.
Και ενώ ο έλεγχος για τα θαλασσοδάνεια ξεκίνησε, λίγο διάστημα μετά έρχεται η κατάπτυστη απάντηση του Γιάνη ο οποίος διευκρινίζει πως αρνείται για ακόμη μια φορά να χορηγήσει στοιχεία για τα δάνεια των μεγαλοκαναρχών μιας που η Τράπεζα της Ελλάδας δια στόματος Στουρνάρα επικαλούμενη το επαγγελματικό απόρρητο, δεν δύναται να τα δώσει ενώπιον της Βουλής.
Μάλιστα ο θαμώνας των πάνελ τόνισε τα εξής: «στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι η επεξεργασία και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα περιορίζει τη χορήγηση δανείων προς τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ».
Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός των δυο απανωτών αρνήσεων του πρώην υπουργού οικονομικών και Διοικητή της ΤτΕ Στουρνάρα. Απλώς θυμίζουμε ότι με την πρώτη γραπτή άρνησή, η ΤτΕ δήλωνε ξεκάθαρα ότι ακόμη και αν διαβίβαζε την ερώτηση στις τράπεζες- μέλη της, θα ήταν άνευ αντικειμένου, καθ' όσον τα αιτούμενα στοιχεία διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο, το οποίο αίρεται εν προκειμένω μόνο με σχετικό αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3α του Ν. 3213/2003.
Τόσο από τις δηλώσεις Μπαρουφάκη όσο και από τις απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας προκύπτουν τα δυο εξής πολύτιμα συμπεράσματα:
Α) το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει κατά νου κανέναν έλεγχο των θαλασσοδανείων!
Β) Η Τράπεζα της Ελλάδος πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, δείχνοντας τον δρόμο ώστε να ξεκλειδώσουν τα εν λόγω στοιχεία αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.
Εν κατακλείδι οι μεν καλύπτουν τους δε και ένα ολόκληρο Έθνος οδηγείται στην αυτοκτονία.