Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΖΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ - ΜΠΑΛΑΦΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!


«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια» λέει ο θυμόσοφος Λαός μας και η παροιμία ταιριάζει απόλυτα εις ότι αφορά την φερεγγυότητα και αξιοπιστία των κομμάτων του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου. Ο οξύς, πολυδιαφημιζόμενος «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετατρέπεται αίφνης σε ανέντιμο συμβιβασμό, όταν εκείνη έρθει στην εξουσία.
Ο κύριος Γ. Μπαλάφας, εξέχον στέλεχος του Σύριζα και αντιπρόεδρος της Βουλής, δια συνεντεύξεως σε καθεστωτικό-μνημονιακό ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι Έλληνες είναι αφελείς και ανόητοι. Διότι δεν μπορεί αλλιώς να ερμηνευθεί η δήλωσή του πως «εμείς ( σ.σ. εννοεί ο Σύριζα), από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια»!
Για να μην υπάρξει μάλιστα καμία παρερμηνεία των δηλώσεων, ο Γ. Μπαλάφας συνέχισε απτόητος και εξόχως ξεκάθαρος: «Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά (!) Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων».
Στην ίδια συνέντευξη, με χαρακτηριστική άνεση και μια γερή δόση πολιτικαντισμού, καθιστά σαφές ότι ο Σύριζα εξαπάτησε τους ψηφοφόρους. Ισχυρίζεται ο Γ. Μπαλάφας: «ότι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν. Ήταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κλπ.; Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ' ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό».
Δεν χρειάζεται κατόπιν όλων των ανωτέρω, να προσθέσουμε εμείς κάτι επιπλέον. Η Χρυσή Αυγή αισθάνεται δικαιωμένη διότι σε ολίγους μόνο μήνες κατά τους οποίους ο Σύριζα βρίσκεται στην κυβέρνηση, αποδεικνύεται η μεγαλειώδης εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε στην πλειοψηφία του την ανάγκη κατάργησης των Μνημονίων, όμως ο Σύριζα (και από κοντά οι ΑΝΕΛ) όχι μόνο διατηρούν τις μνημονιακές πολιτικές αλλά ετοιμάζονται να φέρουν Νέο Μνημόνιο με ακόμη σκληρότερα υφεσιακά μέτρα. Συνεπώς, έχουμε κάθε δικαίωμα να ισχυριστούμε πως η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι παρά μια μαρξιστική εκδοχή της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η Χρυσή Αυγή δεν αμφιταλαντεύεται: Εθνική Αντίσταση στη Χούντα του Μνημονίου!
Ευάγγελος Καρακώστας
ΥΓ. Τους θυμίζουμε τι έλεγε ο Τσίπρας λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές, γιατί στον Σύριζα φαίνεται έχουν μνήμη χρυσόψαρου!