Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που μαστίζουν την Πατρίδα μας. Ιδιαίτερα, όμως, την τελευταία τριετία περισσότεροι Έλληνες πεθαίνουν απ΄αυτούς που γεννιούνται. Σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μέχρι το 2060 θα μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια άτομα, φτάνοντας στα 8,6 εκατ. (από 11 εκατ. που ήταν το 2013).
Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας θα φτάσει τα 79,6 εκατομμύρια το 2020 και στα 86,5 εκατομμύρια το 2050.
Αν δεν συμβεί κάποιο «δημογραφικό θαύμα», η δραματική μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη καθώς το ποσοστό γονιμότητας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,58 το 2060 (όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης θα είναι 1,72).
Απαισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις για την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού μας δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση της ηλικιακής ομάδας άνω των 65 ετών στο 33% - 50% του συνολικού πληθυσμού (από 20,3% το 2013) και παράλληλα η ηλικιακή ομάδα κάτω των 14 ετών θα μειωθεί στο 12,9% (από 14,6% το 2013).
Σήμερα, στην Ελλάδα των μνημονίων, η κατάσταση μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη, καθώς όπως προκύπτει από μια προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ):
Την περίοδο 2010 – 2013, δηλαδή την τριετία που ξεκίνησαν η οικονομική κρίση και η ύφεση στην Ελλάδα, η συνολική μείωση του πληθυσμού της χώρας (θάνατοι και μετανάστευση) υπολογίζεται σε περίπου 190.000 άτομα! Το τραγικό είναι ότι το σύνολο των θανάτων ξεπέρασε αυτό των γεννήσεων, οι οποίες μειώθηκαν μέχρι και 10%, ενώ παράλληλα η μετανάστευση Ελλήνων (νεαρής κυρίως ηλικίας) στο εξωτερικό παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση λόγω της καλπάζουσας ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας.
Οι λόγοι που οδηγούν τους Έλληνες σε μείωση των γεννήσεων είναι σαφείς και έχουν άμεση σχέση με την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τα μνημονιακά μέτρα αποτρέπουν όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά, ενώ οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν με τρόμο το μέλλον βλέποντας από τη μια τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά και από την άλλη την ελληνική πολιτεία να τους συμπεριφέρεται «εχθρικά» (εκμηδενίζοντας τα επιδόματα τέκνων, καταργώντας τις σχετικές φοροαπαλλαγές κλπ).
Με την υπογεννητικότητα να αυξάνεται διαρκώς, ο ελληνικός πληθυσμός εξελίσσεται ραγδαία σε έναν πληθυσμό γέρων, με ό,τι αυτό σημαίνει για το ασφαλιστικό σύστημα, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, το σύστημα δημόσιας υγείας κλπ., αλλά και τη δυνατότητα προάσπισης της εδαφικής μας ακεραιότητας σε περίπτωση πολέμου. Παράλληλα η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί μαθηματικά σε περαιτέρω μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εφιαλτική από το γεγονός ότι τα Ελληνόπουλα, που βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες, καταφεύγουν μαζικά στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Οι αλλεπάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοντώσουν τον Ελληνικό Λαό. Τον οδηγούν στην αυτοκτονία, του στερούν την δυνατότητα να δημιουργήσει οικογένεια και στέλνουν τα Ελληνόπουλα να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Ο αγώνας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την άνοδο στην εξουσία αποκτά πλέον χαρακτήρα επιβίωσης για την Πατρίδα και τον Λαό μας, καθώς η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό χαρακτηρισμό των «επιτευγμάτων» των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου».
Γιώργος Μάστορας