Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ



Την συνεργάτιδά του, Έλενα Παναρίτη, προωθεί για εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ ο Βαρουφάκης
Πρόταση στην Έλενα Παναρίτη για την ανάληψη της θέσης της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δεν έχει πάρει ακόμα οριστική απάντηση από τη σύμβουλό του. Η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ είναι κενή από τον Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε ο Θάνος Κατσάμπας.
Ποια είναι όμως η Έλενα Παναρίτη; Πρόκειται για πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον είναι άτυπη σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών.
Ακολουθούν αποσπάσματα από ρεπορτάζ αριστερίστικων εφημερίδων (του 2011) που πρόσκεινται στον Σύριζα για την «γυναίκα αλεξίπτωτο»…
Η γυναίκα-αλεξίπτωτο
Η προσγείωση της Έλενας Πανα­ρίτη με... αλεξίπτωτο (του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των... αγορών) στο ελληνικό πολιτι­κό σκηνικό αντιμετωπίστηκε σαν μια ακόμη «καινοτόμος ιδιορρυθμία» του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναζητά «μοντέρνες λύσεις» από τους... ειδικούς.
Όμως, οι ζυμώσεις που γίνονται (με διαρροές) το τελευταίο διάστημα για την ανάθεση του τομέα των αποκρα­τικοποιήσεων στην εν λόγω πολύπει­ρη κυρία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως έφτασε η ώρα που το «κομάντο» (του ΔΝΤ) θα αναλάβει δράση. Γι' αυτό άλλωστε... προσγειώθηκε.
Βίος και... πολιτεία
Μια και θα (μας) κάνει τη δουλειά, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από το βιογραφικό της, όπως αυτό είναι διατυ­πωμένο στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
«Το συνολικό έργο της Έλενας Παναρίτη αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή "θεσμικών οικο­νομικών". Είναι ειδική στα ιδιοκτησια­κά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Τώρα είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, ένας ειδικός συμβουλευτικός όμιλος που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση, της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.
…. Και ενώ, λοιπόν, όλοι - ή τουλάχιστον όσοι μπορούσαν - έφευγαν όσο πιο μακριά από την επιρροή αυτών των ευαγών ιδρυμάτων, ο Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο έσπευσε στις αγκάλες τους, αλλά φρόντισε να αξιοποιήσει και κάποια από τα στελέχη τους, όπως η κυρία Παναρίτη (θέλει να την κάνει και μέλος της κυβέρνησης). Ή μήπως, τελικά, συμβαίνει το αντίστροφο; Δηλαδή τα εν λόγω ιδρύματα με τα στελέχη τους (εντός της κυβέρνησης) «αξιοποιούν» την κυβέρνηση της χώρας και τον πρωθυπουργό;
Ό,τι από τα δύο κι αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι τραγικά ίδιο...