Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Α. Ματθαιόπουλος για νέα άρση ασυλίας: Δεδομένη η αθωότητά μου και θα αποδειχτεί στο δικαστήριο


Η παράνομη βουλή κλήθηκε σήμερα σε ψηφοφορία και αποφάσισε την εκ νέου άρση ασυλίας του βουλευτή Σερρών, Ματθαιόπουλου Αρτέμη, παραπέμποντας τον στην Δικαιοσύνη για αδίκημα που εκκρεμεί εις βάρος του από το... 2005!

Ο Συναγωνιστής παίρνοντας το λόγο κατήγγειλε τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι βουλευτές την απόδοση Δικαιοσύνης, μιας και κατά την πρώτη άρση ασυλίας του για «συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» η βουλή ψήφισε ομοφώνως θετικά, καίτοι το όνομα του δεν περιλαμβάνονταν στη δικογραφία και μάλιστα κατά το διάστημα ΜΕΤΑ τις σοβαρές καταγγελίες Μπαλτάκου για χειραγώγηση μέρους του δικαστικού σώματος από το Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω αδίκημα αφορά το κακούργημα της ληστείας, για το οποίο ο μηνυτής με την μαρτυρία του οποίου ο Συναγωνιστής βρίσκεται κατηγορούμενος, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία, ως εκ τούτου η υπόθεση εκκρεμεί για να εκδικαστεί υπέρ του αδίκως κατηγορουμένου Ματθαιόπουλου, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την περίπτωση του παράνομα προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε από το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση του.

Κλείνοντας την ομιλία του, επιτέθηκε στα τσοντοκάναλα της διαπλοκής που έσπευσαν λίγες ημέρες μετά από νόμιμη δράση του Κόμματος έξω από του τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή να υιοθετήσουν τον εις βάρος του χαρακτηρισμό «τσαντάκιας», χωρίς βέβαια να συμπληρώσουν πως το υποτιθέμενο θύμα ληστείας έχει καταδικαστεί για ψευδορκία και πως ο κατηγορούμενος έχει επανειλημμένως ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να αποδείξει την αθωότητα του στο δικαστήριο.

Αφού χαρακτήρισε την όλη διαδικασία επιπέδου τσίρκου κι άνευ ουσίας, καθώς ο Αρχηγός του Κόμματος προφυλακίστηκε χωρίς να γίνει άρση της ασυλίας του, επανέλαβε την επιθυμία του για άρση της βουλευτικής του ασυλίας και αποχώρησε με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.