Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αποφεύγει η συγκυβέρνηση να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Συναγωνίστριας Ζαρούλια για μείζον Εθνικό θέμα - ΒΙΝΤΕΟ

Αποφεύγει η συγκυβέρνηση να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Συναγωνίστριας Ζαρούλια για μείζον Εθνικό θέμα - ΒΙΝΤΕΟ

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της Συναγωνίστριας Ζαρούλια προς τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα»

Το "Ινστιτούτο Αρχών και Μεταρρυθμίσεων Ατατούρκ" και οι "Τουρκικές εστίες", στην Ελλάδα γνωστές ως Γκρίζοι Λύκοι διοργανώνουν στις 23-24 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη συνέδριο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το χθες στο σήμερα». Στην οργανωτική επιτροπή μετέχει ο Τσεζμί Ερασλάν (καθηγητής πανεπιστημίου με θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλες κρατικές θέσεις), ο Τσεζμί Μπαϊράμ, πρόεδρος της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Türk Ocakları) στην Κωνσταντινούπολη κ.ά. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο καθηγητής Μουσταφά Μπουντάκ, διευθυντής των Κρατικών Αρχείων της Πρωθυπουργίας, ο Σαβάς Ατσίκαγια από το ανωτέρω Ινστιτούτο, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να γράψει στο βιογραφικό του ότι γεννήθηκε «τη μέρα της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο το 1974», η μόνιμη κατήγορος – συκοφάντρια της χώρας μας στα διεθνή φόρα Περβίν Χαϊρουλάχ, και καθηγητές από τη Βουλγαρία. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση με το ίδιο θέμα από τον παρακρατικό – αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Παρούσες στο φαιοκόκκινο συναπάντημα θα είναι και οι Θ. Δραγώνα και Α. Φραγκουδάκη, οι υπεύθυνες του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Η ελληνική θέση που εκφράσθηκε στο παρελθόν δια στόματος  Φραγκουδάκη, υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται στο εξής : «το άσχημο και μπάσταρδο εθνικό μας πρόσωπο».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχετε γνώση για τις εργασίες αυτής της αντεθνικής παρέας και τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται στη χώρα μας σε ανάλογες εκδηλώσεις με την υψηλή εποπτεία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;

2. Το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως νομίμως εκπροσωπείται, συντάσσεται με την άποψη ότι αυτές οι συνάξεις αποτελούν "ιδιωτικές συναθροίσεις" και όχι δημόσιες τοποθετήσεις;

Αθήνα, 20/10/2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Συναγωνίστρια πήρε τον λόγο και έθεσε την σημαντικότητα και την επικαιρότητα του θέματος, καθώς αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας. Κανένας από το αρμόδιο υπουργείο δεν ευαισθητοποιήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Το θέμα αφορά ένα συνέδριο που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο διοργανώνουν οι γκρίζοι λύκοι με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το χθες στο σήμερα». Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες μετά την νέα Εθνική ταπείνωση στην Κύπρο με την νέα παραβίαση των Εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της από τους Τούρκους.